Hogyan tudják a vezetők motiválni a csapataikat?

Gyakori, hogy hébe-hóba motiválatlannak érzi magát a munkahelyén. Egy jó vezető segítségével azonban azon napok száma, amelyekből hiányzik a motiváció, csökkenhet. Szóval, hogyan tudják a vezetők motiválni kollégáikat és csapattagjaikat?

[wp_ad_camp_1]

Amikor az összes alkalmazott egy nagy feladat részének érzi magát, amelyek fontosabbak, mint a mindennapi feladatok, általában hajlandóbbak elkötelezettséggel és elszántsággal dolgozni a nagyobb ötletekért és megoldásokért. A teljesítménybónusz vagy a nyilvános elismerési ceremónia fontos, hogy tudassa az alkalmazottakkal, amikor rendkívül jól teljesítettek. A bizalom a csapat hatékonyságának alapja. A bizalom a funkcionális és együttműködő munkahely kritikus eleme, ami különösen akkor fontos, ha a csapattagok távol vannak a munkahelytől. A vezetők bizonyíthatják a munkahelyi bizalmat azzal, hogy időt adnak a munkatársaknak munkájuk befejezésére, és továbbra is fontos feladatokat ruháznak át rájuk.

A magas szintű lelkesedéssel, magabiztossággal és inspirációval rendelkező alkalmazottak ötször jobban elkötelezettek, mint a negatív hangvételű és érzelmű alkalmazottak. A pénzügyi vezetőknek egyensúlyba kell hozniuk az elköteleződési programok pénzügyi költségeit a megnövekedett termelékenységgel, az alacsonyabb forgalommal és a munkavállalók hatékony bevonásának egyéb előnyeivel. Az elkötelezettség erős kultúrájának kiépítése azt jelenti, hogy mindenki elkötelezett a siker előnyeinek elérése mellett. Motivált pénzügyi csapattal valószínűleg nagyobb költséghatékonysággal és jövedelmezőség-optimalizálással rendelkezik az üzlet. Vegye figyelembe a következő pénzügyi részlegre vonatkozó motivációkat: ösztönzők költség- és időmegtakarításra, valamint hatékonyságnövelésre vonatkozó javaslatok kidolgozására és végrehajtására; bónuszok a minimális belső ellenőrzési kiigazításokért; bónuszok a pénzügyi zárásért és a kibocsátásért havonta, határidőn belül stb.