Hogyan válasszunk babakocsit?

Sajnos el kell, hogy keserítsük az anyukákat, ugyanis nem tudunk kikiáltani egy tökéletes babakocsit, ugyanis mindenkinek mások az igényei, illetve számos környezeti tényező is befolyásolhatja, hogy kinek mi számít tökéletesnek.

[wp_ad_camp_1]

Ám most nézzük, hogy melyek bizonyulnak legjobb választásnak, ha egy komoly és masszív babakocsit szeretnénk választani. Megpróbálunk egy pár biztos tanácsot adni az újdonsült szülő számára, ugyanis igen drága dologról van szó. Az egyik igen fontos tényez, hogy van-e autónk és, hogy mennyit szoktunk utazni, hiszen ehhez mérten akkor egy olyan kocsira kell, hogy essen a választásunk, amely könnyen szétszerelhető és kis helyet foglal. Vagyis legalább akkorát, hogy az autónk csomagterébe beférjen. Továbbá ilyenkor érdemes arra is figyelni, hogy a hordozó alaptartozéka-e a kocsinak, vagy kapható-e hozzá, amely kompatibilis hozzá. Hiszen az első pár hónapban a baba nagyon kényelemesen elfér benne és akkor a kocsiban is biztonságosan tud utazni. Így nem kell külön felsőrészt magunkkal vinni.

Babakocsi

Babakocsi

A következő akadály a lépcső. Vagyis ott ahol lakunk, található-e lépcső, és ha igen akkor mennyi. Ugyanis, ilyenkor nagyon fontos lehet a könnyen szétszerelhető opció mellett, az is hogy könnyű legye a kocsi szerkezete. Hiszen nem mindig lesz ott az anyuka mellett egy segítő kéz, aki segíthet a baba, illetve a babakocsi cipelésében. Amennyiben nem kell lépcsővel küszködnünk, hiszen ott az életmentő lift, akkor se nincs teljesen nyert ügyünk, mert jön a következő kérdés, hogy az mekkora. Vagyis, ha megszeretnénk könnyíteni a dolgunkat, akkor érdemes lemérni, hogy mekkora babakocsi férne be a liftre. Azon kívül, hogy mekkora méretű és milyen súlyú babakocsit választunk arra is kell, hogy terjedjen a figyelmünk, hogy a rugózása, melyet egyenletlen úton fogunk értékelni.