Hogyan válasszunk függönyöket otthonunkhoz?

Az otthonába áramló természetes fény gyönyörű dolog – kivéve, ha aludni szeretne, vagy magánéletét szeretné megtartani. Igen, a függönyök szinte szükségszerűek, függetlenül attól, hogy hol él, és vásárlás előtt érdemes némi kutatást végezni annak érdekében, hogy otthonának megfelelő méretű és stílusú legyen a függöny.

A hosszúság az egyik legnagyobb tényező, amelyet figyelembe kell venni a függönyök kiválasztásakor. Öt szabványos függönyhossz létezik: 63 hüvelyk, 84 hüvelyk, 95 hüvelyk, 108 hüvelyk és 120 hüvelyk. Az, hogy milyen hosszú a függöny, az ablakok és a mennyezet magasságától, valamint a megjelenéstől függ. A függönyhosszt a rúdtól a szövet aljáig történő méréssel határozzák meg. A függöny hosszának kiszámításához szüksége lesz arra, hogy a rúdját a padló magasságához igazítsa. Határozza meg, hogy hová helyezi el a rúdját, vagy mérje meg a meglévő rudat lefelé, ahová a függönyöket akasztani szeretné – akár az ablak alját, akár a padlót.

Függöny

Függöny

A függöny standard szélessége 45 hüvelyk. Annak eldöntéséhez, hogy szüksége lesz -e egy vagy két panelre, mérje meg ablakának szélességét hüvelykben, majd adjon hozzá 12 cm-t mindkét oldalához, hogy figyelembe vegye a rúd túlnyúlását, és lehetővé tegye, hogy függönyei gyengéd hajtásokban lógjanak, ahelyett, hogy feszesen lógnának. A függönyök különféle szövetekből készülnek. Amellett, hogy átgondolja az ablakok általános megjelenését, ne feledje az áthaladó fény mennyiségét. A nehezebb, átlátszatlan szövetek több fényt tartanak, mint a könnyebb és pusztább szövetek. A függöny kiválasztásának utolsó lépése a hardver kiválasztása, beleértve a függönyrudat is. A megjelenés kiegyensúlyozásához válasszon egy függönyrudat, amely 6-12 hüvelykkel szélesebb, mint az ablak. Ezeken kívül a függöny mintája is lényeges.