Hol ünnepeld a nyári napfordulót?

Nagyon sokan mennek el nyaralni külföldre. A meleg nyári időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy kiéljük a titkos vágyainkat, pihenjünk, és meglátogassunk olyan helyeket, amelyeket eddig még nem ismertünk. A nyár a napfordulóval kezdődik.

[wp_ad_camp_1]

Ez mind naptárilag, mind spirituális szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír, így egyáltalán nem mindegy, hogy hol, kivel, és milyen minőségben töltjük ezt az időszakot. A legtöbb ember ilyenkor nyaral, és ez azt jelenti, hogy ilyenkor töltődik fel új energiákkal. Érdemes megfigyelni, hogy melyik embernek mire van igénye, és úgy alakítani a nyaralás menetét, hogy ezekhez az igényekhez alkalmazkodva egy olyan helyre látogassunk el, amely segít nekünk a teljes felszabadulásban. Ezek közül a helyszínek közül talán az első helyen Anglia áll. Azonban ahelyett, hogy a megszokott londoni nyüzsgést választanánk, érdemes inkább ellátogatni a Stonehenge varázslatos helyszínére. A nyári napforduló időszaka alatt itt biztosan spirituálisan is megújulunk majd, és ez kihatással lesz a további nyári napokra is. Viszont, ha valaki inkább a pörgést szereti, akkor érdemes ellátogatnia a Glastonburyben évente megrendezett Glastonbury fesztiválra.

Glastonbury

Glastonbury

Ez a rendezvény eléggé széleskörű ahhoz, hogy mindenki igényeit kielégíthesse. Hogyha sem a spirituális dolgok, sem pedig a túlzott pörgés nem tetszik, akkor létezik aranyközépút is. Ez a Brighton környékén levő dolgokban mutatkozik meg. Rengeteg turista látogat ide évente, és nem hiába! Valóban sok itt a látnivaló… Ha mégis London mellett döntenének, akkor érmes megnézni a kültéri filmfesztiválokat, amelyek ebben az időszakban zajlanak. Ha egy kicsit eltávolodunk Angliától, akkor a következő opció erre az időszakra a Svájci helyszínekben keresendő. Itt mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége van. Természetesen, előnyt élveznek azok az esetek, amikor valaki kirándulni szeretve, hiszen ez az ország a vad tájairól híres, de a másfajta programot keresők is feltalálják magukat. A következő, amit számításba lehet venni, az a svédországi nyári fesztivál. Ez egy kifejezetten a nyári napfordulót ünneplő esemény, úgyhogy mindenképpen megéri, ha részt veszünk rajta, ha mi is ünnepelni szeretnénk ezt az időszakot. Persze, ennél azért messzebbre is mehetünk, például egészen Norvégiáig. Itt is rendeznek szertartásokat a nyári napforduló időszakában.