Honnan nézd az északi fényt?

Minden ember hallott már az északi fényről (vagy más néven a sarki fényről), és szinte nincs is olyan ember, aki ne lenne kíváncsi rá. Ez a jelenség nagyon gyönyörű, és számos felvétel készült róla, számos művészeti alkotást ihletett, és számos ember látta már. Mindenkit, aki látta, magával ragadott a különlegessége és a szépsége. Ezért is tartják olyan fontosnak sokan, hogy megnézzék.

[wp_ad_camp_1]

Azonban nem elég látni a fényeket. Akkor az igazi, hogyha egy gyönyörű környezetben figyeljük meg őket, lehetőleg olyan emberek társaságában, akiket közel érzünk magunkhoz. Mint ahogyan az sem mindegy, hogy kis képernyőről, vagy moziban nézünk filmeket, így annak is megvan a jelentősége, hogy milyen környezetben nézzük meg a sarki fények játékát. Ehhez több helyszínt is választhatunk, hiszen rengeteg helyről látszik. Azonban nézzük azokat, amelyek a legautentikusabbak: az első természetesen a Norvégiában található Svalbard. Itt a sarki fény „szezon” a novemberi és a februári hónapok közé tehető. A második a Svédországban található Jukkasjärvi. Itt nem csak arra van lehetőségünk, hogy megnézzük a fényeket, hanem például arra is, hogy egy jégpalotában szálljunk meg, és esetleg ennek a területéről nézelődjünk. Viszont, ha nincs kedvünk a jégpalotához, akkor kisebb házakat is bérelhetünk itt. Ennek a helynek a turizmusa nagyon felkapott, pont a fények miatt, úgyhogy bármilyen ízlésünk is legyen, biztosan találunk olyan, amely megfelel nekünk.

Északi fény

Északi fény

A következő a listán az izlandi Reykjavík. Ez egy olyan helyszín, amely nagyon barátságos és családias tud lenni, úgyhogy, ha valaki ide kívánkozik, akkor az a lehető legjobb választás. Természetesen nem mindenkinek van erre igénye, viszont hogyha igen, akkor biztosan nem fog csalódni a megvalósulás módjában. Az itteniek nem vendégnek, hanem ottaninak tekinti azt a turistát, aki elmegy odáig, hogy azon a helyszínen csodálhassa meg a fényeket. A következő a Finnországban található Luosto. Erre a helyre is nagyjából ugyanaz a jellemző, mint az előzőre. Az utolsó a listán Skócia, viszont nem azért, mert itt ne lenne ugyanannyira látható a sarki fény, hanem csak azért, mert nem sok ember tud róla. Az ember hamarabb hall az északi országokról, mint Skóciáról, viszont, ha valaki emellett dönt, akkor biztosan nem fog majd csalódni. Akárhonnan nézi is az ember, a sarki fények annyira lélegzetelállítóan hatnak, hogy biztosan nem fogja megbánni, hogy részese lehetett annak az utazásnak.