Horrorfilmek igaz történetek alapján

Az ördögűző: A filmet 1973-ban mutatták be a közönség számára. Annak idején sokan a valaha volt legijesztőbb horrornak tartották. A filmben alkalmazott trükkök és technikák ma már inkább kissé nevetségesnek hatnak, de Az ördögűző borzongós hangulata még ma is képes mindenkit feszült idegállapotban tartani. A film alapjául szolgáló regény tényleg valós eseményeket ír meg. Az 1940-es években ugyanis tényleg alávetettek az ördögűzés rituáléjának egy Roland Doe néven ismert fiút.

[wp_ad_camp_1]

A bárányok hallgatnak: A film zseniális sorozatgyilkosa olyan beteg elme, ami mégis mindenkit bűvkörébe von. A valóság viszont még borzongatóbb. A sorozatgyilkos Ed Gein, és áldozatainak bőréhez fűződő bizarr vonzalma inspirálta a film szerzőjét, ám egy másik sorozatgyilkos, Ted Bundy és egy rendőrségi profilozó kapcsolata is fel van dolgozva a filmben. Ed a pletykák szerint inspirációs forrása volt a  híres Psycho könyvnek is. Ha izgalmas horrort keresel, akkor ezt a filmet meg kell nézned!

Horrofilm

Horrofilm

A zodiákus: A mai napig ismeretlen a gyilkos személye, hiszen a gyilkosságokat soha nem oldották meg. Az elkövető márpedig nem igazán rejtőzködött a rendőrségtől. Leveleket küldött nekik és a lapoknak, de jeleket és feladványokat is hagyott maga után. Egész San Fransiscó-t rettegésben tartotta az 1970-es években. Ügye azóta számos könyv és egy film alapjául szolgált.

Cukorfalat: Egy 2006-os amerikai thriller filmről van szó, ami sajnos a valóságból is ismerős lehet. Egy 32 éves fotós az interneten megismerkedett egy 14 éves lánnyal, akit hazavitt magához. Bár a fotóst azonnal megköveznénk, a kocka gyorsan fordul, amikor a lány fogságba ejti és elkezdi kínozni a férfit, akiről azt hiszi, hogy pedofil. A rendező a film alapjául egy tokiói esetet választott, amiről a hírekben hallott. Később viszont nem talált semmi erre vonatkozó nyomot.