Így védd ki a fagyot! Tippek autósoknak

Jeges szélvédő, befagyott autózár és még sorolhatnánk, hogy egy dermesztő reggelen mi mindennel kell szembenézniük az autósoknak. Nem feltétlenül muszáj azonban a dolgot az időjárásra bízni, a fagyos kellemetlenségek megelőzhetők.

[wp_ad_camp_1]

Ha nem hiányzik a reggelünkből a fagyos szélvédő kapargatása, fogjunk egy nyers vöröshagymát, vágjuk félbe és még este, a fagy érkezése előtt dörzsöljük át vele a szélvédőt. Különös trükk, de működik! Az ablaktörlőt tömény alkohollal áttörölgetve megakadályozhatjuk, hogy a szélvédőre fagyjon.

Számos módszer létezik arra, hogy a befagyott autózárat hogyan olvaszthatjuk ki a lehető leggyorsabban. Melegíthetjük gyufával vagy öngyújtóval, majd finoman próbáljuk beledugni a kulcsot. Egy szívószál is nagy hasznunkra válhat, rajta keresztül levegőt fújhatunk a fagyos zárra. Kell egy kis idő hozzá, de néhány perc alatt a jég biztosan felolvad.

Erős reggeli fagy

Erős reggeli fagy

Amikor kint hideg az idő, menet közben a szélvédők könnyen párásodnak. Ez nem csak zavaró, de nagyon balesetveszélyes is, hiszen akadályozza a tiszta látást. Ha a kezünkkel próbáljuk letörölni, csak piszkot hagyunk magunk után. Szerezzünk be egy táblatörlő szivacsot és ezzel töröljük át az ablakokat. Ha bírjuk, engedjük le rövid időre az ablakokat, a hideg levegő szintén eltünteti a párát az üvegről.

A visszapillantó tükröket biztonságban tudhatjuk, ha éjszakára nylon zacskókat húzunk rájuk, amiket befőttes gumival rögzíthetünk légmentesen. Reggel a tükrök teljesen jégmentesek lesznek.