Intsen búcsút a kártevőknek!

A kártevő megnevezés nem hiábavaló, ugyanis ezeknek az apró élőlényeknek a jelenléte nem csak zavaró, de könnyen kárt is okoznak a lakásban. Arról már nem is beszélve, hogy az embereket és a háziállatokat is megbetegíthetik, így fontos védekezni ellenük.

Rágcsálóírtás az egerek és patkányok megjelenésekor szükséges. Ha valahol megjelennek a rágcsálók, akkor nem ritka, hogy a lakók patkányméreg kihelyezésével igyekeznek védekezni. Azt azonban fontos tisztázni, hogy a ne szakszerűen kihelyezett patkányméreg veszélyt jelenthet a kisgyerekekre, valamint a háziállatokra, így, ha erre vetemedne, alaposan gondolja át, hová helyezi el a mérget. Ha otthonában rágcsálók jelentek meg, akkor egyrészt meg kell akadályozni az állatok károkozását, másrészt ki kell írtani őket, hiszen idővel szaporodni kezdenek. Mindez igaz az ipari létesítményekre, üzleti épületekre is. Különösen abban az esetben, ha az épületben élelmiszer feldolgozás vagy egészségügyi ellátás történik. Ilyen esetekben nem érdemes kísérletezni, a legjobb, amit tehet, hogy mielőbb szakembert hív. Nem hiába fontos a rágcsálóirtás, ugyanis ezek az apró négylábú élőlények számos betegséget terjesztenek.

További probléma, hogy a patkány akár a kisebb haszonállatok elragadására is képes, illetve különféle betegségeket ad át a haszonállatoknak. Az egér elsősorban az élelmiszerek megdézsmálása miatt jelent gondot, azonban az sem ritka, hogy elrágja a vezetékeket vagy befészkel a falakba, így nagyon komoly károkat tud okozni. Ha azzal szembesül, hogy otthonában vagy céges épületében megjelentek a rágcsálók, akkor jobb nem kísérletezni, hanem szakemberre bízni a kártevőket. Ha bővebb információkra, illetve elérhetőségre van szüksége, akkor látogasson el a kartevok.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál!