Irány kelet, fedezd fel a varázslatos Japánt!

Japán egy kicsiny Kelet-Ázsiai szigetország, mely az elmúlt évek alatt igazán sok dologról vált nevezetessé. Ma már hazánkban is népszerűek például a különösen egzotikus, remek ízzel bíró ételei és italai, mint a közkedvelt szaké vagy a már sokak által jól ismert szúsí is. Japán varázslatos kultúrája, konyhája és tradicionális táncművészete által felettébb figyelemre méltó.

[wp_ad_camp_1]

Mint a többi országot, Japánt is a sok ünnep színesíti be, melyek még inkább vonzóvá és elbűvölővé alakítják a kicsi szigetet. A fontosabb ünnepek közé tartozik a tavasszal zajló Hanami, ami a cseresznyefák virágzásának ünnepe vagy a sokak által kedvelt, kívülállóként szemlélve talán furcsának is tűnő, karácsonyi bulizás is.

Utazás előtt mindenképp érdemes rákérdezünk Japán Konzulátusán, hogy pontosan mik is a kiutazás feltételei, nehogy aztán a határnál hazaküldjenek vagy még rosszabb esetben a helyi rendőrségre vigyenek bennünket, mert olyasmit vittünk magunkkal, amit nem szabadott volna. Emellett utazás előtt ajánlott komolyan áttanulmányozzuk a helyi szokásokat és elvárásokat is, mielőtt ezek hiánya miatt bajba kerülnénk.

A varázslatos Japán

A varázslatos Japán

Mint mindenütt a világban, Japánban is vannak olcsóbb és drágább részek, csak itt annyi különbséggel, hogy idekint egy szegényebb ember szemében, még a kevés is többnek tűnhet, ugyanis Japán egyike a leggazdagabb országoknak, így ez sokban kihat az árai is. Szerencsére a vidéknek mondható területeken már sokkal olcsóbban lehet szállást találni, mint Tokióban és annak környékén.

Ha már végleg kimerültünk és nincs kedvünk sétálni, akkor elég, ha este csak kinézünk a hotelszobánk ablakán és máris olyan egyedülálló látványban lehet részünk, mely már önmagában is varázslatos. A főváros persze nappal is igazán különleges, de éjszaka bűvöli el csak el igazán az idelátogatókat, amikor is az egész nagyváros sötétségbe burkolózik és a felgyúló színes fények csillogásában gyönyörködhetünk.