Ismerd meg a csípős paprika páratlan tulajdonságait!

Lehet, hogy már hallottál róla, hogy a csípős paprika számos jótékony hatással bír, de az nem biztos, hogy azzal is tisztában van, hogy pontosan milyen téren is nyújt igazi segítséget. Most felhívjuk figyelmed pozitív tulajdonságaira.

[wp_ad_camp_1]

A csípős paprika enyhíti a náthát, mivel köptető hatású anyagokat tartalmaz. A gyomorba érkezve izgatja a nyálkahártyát. Onnan idegi úton jelzés érkezik a tüdőben lévő mirigyekhez, melyek ennek hatására fokozott nedvelválasztásba kezdenek. A hörgőkben így a pangó váladék felhígul, és könnyebben felszakad. Ha forró levesben fűszerként használod fokozottabb hatást tapasztalhatsz.

A torokgyulladást úgyszintén enyhíti, mivel felhígítja az orrmelléküregben megtapadt sűrű nyákot, tehát jót tesz az eldugult orrnak. Hogy igazi hatását megtapasztalt vegyél egy késhegynyi csípős paprika magot és kavard azt össze egy fél deciliter langyos vízzel. Hagyd állni húsz perig, majd édesítsd a keveréket kevés mézzel. Lassan kortyolva fogyaszd el.

Csípős paprika

Csípős paprika

A csípős paprika megakadályozhatja a gyomorfekélyt. Kutatások bizonyítják, hogy a paprika elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek fekélyt okozhatnak, sőt stimulálja a gyomor nyálkasejtjeit is, amelyeknek a fekély kialakulásának megakadályozásában komoly szerepük van.

A csípős paprika megakadályozza még a hajhullást is, ha megfelelően fogyasztod. Egy teáskanál csípős paprika tinktúrát össze kell keverni egy deciliter vízzel. Hetente két alkalommal ezzel a masszával be kell kenni a fejbőrt. A még jobb hatás érdekében nyír- és csalántinktúrát is adhatsz a kencéhez.

A varázslatos csípős paprika még a rossz periferiális keringésen is segít. Öt teáskanál őrölt paprikát, fél pohár ecetet és fél pohár alkoholt kell alaposan összekeverni. Hét nap után ezzel a keverékkel finoman be kell kenni a végtagokat.