Ismerd meg a varázslatos szigetet, Balit!

A mesés sziget, Bali egy indonéziai sziget. Nagyon is közkedvelt turista célpont, mivel csodálatosan szép, és kulturálisan is igen sokszínű. Mondhatni, hogy igazi egzotikum, az európai szemnek. Bali rengeteg látnivalóval csábítja a látogatókat. Most eláruljuk, hogy mit érdemes megnézni, ha a szigetre utazol, hogy miért is olyan vonzó ez a hely, oly sok ember számára.

[wp_ad_camp_1]

Balin az emberek nagyon kedvesek, vendégszeretőek, egyszerűen nyugalom árad minden szegletéből. Kiváló választás a pihenésre vágyóknak, de nászútra is ajánlott, és azok számára is, akik szeretnek belefeledkezni a látványosságokba. A helyiek többségében hindu vallásúak, így a napi háromszori imádság életük szerves része. Rengeteg gyönyörű templommal büszkélkedhetnek.

A sziget persze természeti adottságokban is bővelkedik. Mindenki válogathat a célpontok között, ha kirándulni szeretne. Láthatunk varázslatosan szép tengerpartokat, de vulkanikus hegyeket, tavakat, patakokat, sőt rizsföldeket és dzsungeleket is. Ha úgy tartja kedvünk, akkor különböző, szervezett túrákon is részt vehetünk. A kulturálisan sokoldalú Balinak gazdag a művészete, így fafaragások, szobrok és festmények díszítik az egész szigetet.

Bali

Bali

Balinak összesen hét sziklatemploma van. Ezek egészen közel vannak egymáshoz, így az egész szinte olyan, mint egy láncolat. Mind közül a legszentebb a Tanah Lot, vagy „föld a tengerben”. A helyi mitológia része és egyben a sziget egyik legkáprázatosabb jelképe is. Apálykor száraz lábbal is megközelítő, de dagálykor szinte olyan, mintha a tengerből bukkanna elő.

A Gitgit-vízesést is látni kell. Ez a vízesés Bali legnagyobb vízesése, mintegy harminc méter magasról zuhan alá a víz. A vízesés nagyjából a sziget közepén található. A helyet fantasztikus gyalogúton közelíthetjük meg, miközben a helyi növényzet csodáiban gyönyörködhetünk.