Pécs, a kétezer éves város

Nyugat-Magyarország legnagyobb városa, a Dél-Dunántúli Régió központja Pécs, a mediterrán hangulatok városa. A település több mint kétezer éves, már az ókorban is lakott volt, akkor Sopianae néven ismerték. Létezik a városnak német (Fünfkirchen) és horvát elnevezése is (Pecuh).

[wp_ad_camp_1]

Pécs, Baranya középső részén fekszik, a turisták által igen kedvelt és látogattott település. Elsősorban ez miatt, rengeteg szép pécsi hotel és szállás áll a városba látogatók rendelkezésére. Nagyon sok a látnivaló, érdemes megnézni a városban járva Pécs gyönyörű székesegyházának csodás épületét. A város főterén magasodik a középkorban épült török kori dzsámi is. A város a Mecsek-hegység déli lejtőjén terül el, felette nagy erdőségek vannak és kellemes kirándulóhelyek. A város közelében számos fürdési lehetőség van, a legnépszerűbb nyári üdülőhely Orfű, amelyet a Mecsek gyöngyszemének is neveznek.

Pécs

Pécs

Rengeteg a termálvíz a környéken, ahol modern élményfürdők is épültek. Siklós és Magyarhertelend inkább a fiatalok, Harkány fürdője inkább az idősebbek részére ajánlható. Pécsett rengeteg a kulturális érték, 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa is volt, így az egész világ megismerhette. Érdemes felkeresni a Zsolnay mauzóleumot, az Ókeresztény sírkamrákat és a város számos múzeumát, ahol neves alkotók műalkotásait tekinthetjük meg. Pécsben tehát bizonyosan nem csalódik az utazó, nem hiába tartják a várost a magyarok az ország egyik legszebb városának.