Ismerd meg Barcsot, fedezd fel a Drávát!

Ha egy kis kikapcsolódásra vágy, ha egy igazán szép, mesés helyen szeretnéd kipihenni a téli fáradalmakat, de nem akarsz sokat utazni, külföldre menni, akkor Barcs a tökéletes választás számodra is. A település Somogy megye déli részén, a legtisztább vizű folyónk, avagy Dráva partján terül el, ott várj a kedves látogatókat.

[wp_ad_camp_1]

Pár éve, 2006-ban épült fel a város tradicionális központjában a korszerű gyógyfürdő, ahol csodálatos környezetben pihenhetnek, regenerálódhatnak a vendégek. Az immunerősítő, gyulladáscsökkentő, illetve mozgásszervi panaszokat enyhítő barcsi víz 1.317 méter mélyről tör elő, 55 fokos hőmérsékleten. A gyógyvíz nátrium-hidrogén-karbonátos jellegű, mely hatásait 34, 36, 38 és 40 fokos hőmérsékletű medencékben élvezhetik a fürdőzők.

Barcsi Dráva

Barcsi Dráva

A fürdőben a reumatológiai szakorvosi terápiák mellett nagyon sok wellness szolgáltatás is igénybe vehető az idegkisimító falak közt. A fürdő mindemellett számos ingyenes programmal is kedveskedik vendégeinek. A nyugdíjasok például részt vehetnek vízi tornán minden kedden és csütörtökön, a gyerekek pedig játékos foglalkozásokon és vízi vetélkedőkön szórakozhatnak szombati és vasárnapi napokon, amíg a felnőtteket aqua-fitness várja ezen napokon.

Ha több napot szeretnél a városban tölteni, annak semmi akadálya, hogy a szálláslehetőségek száma folyton bővül, csak válogatni kell. Ha pedig már a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Barcson jársz, akkor érdemes egy sétahajós kirándulást is tenned. A kikötőből induló sétahajóról megismerkedhetsz a két országot elválasztó folyóval, a partjain fekvő településekkel, a védett növény és állatvilággal. Szórakozásból és kikapcsolódási lehetőségből tehát nincs hiány, hiszen a fent említett lehetőségek mellett adott számos természetismereti program, túra, és előadások sokasága is.