Ismerd meg magvak jótékony egészségügyi hatásait!

A dió legjobb hatással a szívre van. Természetesen a csonthéjasokról és a magvakról általánosságban is elmondható, hogy védik a szívet, ám a legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a dió kiemelkedik közülük. Ez a mag gyulladáscsökkentő hatású, továbbá csökkenti a rossz koleszterinszintet és a triglicerid értéket is, így pedig visszaszorítja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A dió antioxidánsai mindemellett segítenek megkötni lipoproteineket, melyek az érfalakat sújtják.

[wp_ad_camp_1]

A mogyorósegít rendbe tenni a szervezeted. Egy egészen új új-zélandi kutatás azt mutatta ki, hogy akik négy hónapon át napi két evőkanál mogyorót ettek, bizony számottevően javították az étrendjük minőségét. A résztvevők kevesebb telített zsírsavat fogyasztottak, de növelték az esszenciális, avagy a nélkülözhetetlen zsírsavak mennyiségét. A változásnak számos pozitív egészségügyi hatása volt.

A mandula a fogyáshoz és az éhségérzet csillapításához járul hozzá hatékonyan.  Újabb kutatás szerint, akik tehát étrendjük részévé teszik a mandulát, több súlytól és több testzsírtól szabadulhatnak meg. A kutatás azt is bizonyítja, hogy a mandula fehérjetartalma által természetes telítő hatással bír, sőt már egy egészen kevés mandula is hozzájárul az éhségérzet csökkentéséhez.

Magvak

Magvak

A pisztáciaaz agynak tesz nagyon jót. A pisztáciáról tudni kell, hogy gazdag abban az összetevőben, ami például a vörösbort is egészségessé varázsolja. Antioxidáns hatása révén serkenti az agy vérkeringését, de még az olaja is egészséges, mivel gyulladáscsökkentő hatással bír.

A pekándió általánosságban abetegségek ellen jó. Gazdag egészségvédő antioxidánsokban, melyek hatékonya segítenek felvenni a harcot a kórokozókkal szemben. Emellett a fenoltartalma az olyan szuper gyümölcsökével vetekszik, mint az áfonya vagy a szilva. Érdemes még tudni, hogy a polifenolokban gazdag táplálkozás márpedig csökkentheti a halálozás veszélyét is.