Ismerje meg Görögország gyöngyszemét, Zakynthos-t!

Zakynthos a hazai turisták egyik kedvelt úti célja, természetesen nem is véletlenül. A Jón-tenger legdélebben fekvő szigetéről van szó, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, valamint buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények koronázzák meg.

[wp_ad_camp_1]

A sziget az ókortól kezdve számos művészt és utazót vonzott, így neves költők és zeneszerzők alkották legszebb művei születtek Zakhnthos-on. A legszebb strandok a sziget déli részén várják a turistákat. Egyben ez Zakynthos idegenforgalmi központja is, ahol színvonalas szállodák, érdekes szórakozóhelyek és különféle vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. Akik inkább a természet szépségét részesítik előnyben, azok a sziget északi része ajánlott. Az északi részen található Anafonitria hegyi falu mesés kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs, búvárkodás szerelmesei pedig a víz alatti sziklák és barlangok között gyönyörködhetnek a természet alkotásaiban.

A Laganas üdülőhely a csodás sziget déli részén található és hosszú, homokos stranddal várja a látogatókat. Egy igazán pezsgő életű üdülőhelyről van szó, mely tavernákkal, bárokkal, éttermekkel és diszkókkal is jól fel van szerelve. Laganas öble emellett arról is híres, hogy ezen a részen található a caretta-teknősök tojásrakó helye.

Zakynthos - Görögország

Zakynthos – Görögország

Vasilikos egy gyönyörű félsziget, melyet a Skopo hegy választ el a sziget többi részétől. A hegycsúcsra izgalmas túraútvonalak vezetnek, ahonnan tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik Zakynthos-ra. A sziget ezen részén olíva- és pínealigetek, valamint szőlőültetvények ékesítik a táj képét. Amiért mégis érdemes ellátogatni Vasalikosba, azok a csodaszép, romantikus tengeröblök.

Zakynthos egyik legszebb része Gerakas, ami egyben a legbájosabb strandszakasza is. Hosszú, csodálatos, tiszta, homokos partja és türkizkék tenger együtt garantálja a felejthetetlen nyaralási élményeket.