Itt van a budapesti magánklinikák listája árakkal együtt

Sokat számít, hogy a gyermek milyen körülmények között születik, és bizonyára sokan megtapasztalták már az állami egészségügyi szolgáltatásokat szülés esetén. Ma már egyre többen választják a magánegészségügyet.

[wp_ad_camp_1]

Felmérések szerint a fővárosi csecsemők 10%-a már privát kórházakban születik. Vajon milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni szülés esetén? 2015-ben majdnem 1800 gyermek magánkórházban született és ez az arány évről évre nő. Az állami egészségügyben tapasztaltak szájról szájra terjednek az anyukák között. A Facebook csoportokban hemzsegnek a negatív hangzatú posztok, hiszen nagyon sok anyuka pórul járt, aki magánorvost fogadott, de állami kórházban szült. Sokszor a fogadott orvos nincs is jelen a szülésnél, mert éppen szabadságát tölti valamelyik síparadicsomban vagy tengerparti nyaralóhelyen.

Az állami intézményekben általában 100 000 forintot kér el egy-egy szülészorvos és csak reménykedhetünk abban, hogy a pénzünkért megfelelő bánásmódban, ellátásban részesülünk.

Baba

Baba

Természetesen a magánklinikák szülészeti csomagjai ennél jóval drágábbak, de ha a későbbi problémákat és orvoshoz szaladgálást, a vizsgálatokért kifizetett összeget is előre belekalkuláljuk, akkor sokkal jobban járunk, ha a magánklinikákat választjuk. A magasabb minőség és a luxus színvonalú ellátás minden pénzt megér, amikor gyermekünk születéséről van szó. A MediHelp magánszemélyek számára biztosít szülésekre egészségbiztosítási csomagot. A MediHelp partnere a Generali. Az Union Biztosító a Dr. Rose Magánkórházzal áll szoros kapcsolatban és a Vienna Life Biztosító pedig a terhesgondozáshoz tud egészségbiztosítást nyújtani.

A Maternity Magánklinikán egy szülési csomag 590 000 forinttól érhető el. A klinika weboldalán minden fontos információt megtalálhatunk. A 38. héttől jár az ultrahangvizsgálat, a CTG vizsgálat, és ha szükséges egyéb vizsgálatok is. A magánklinika orvosai közül mi magunk választhatunk, és természetesen szüléskor jár az epidurális érzéstelenítés és a műtéti érzéstelenítés is. A szülést követő napon már gyógytornát kapunk és ezt később is biztosítják. A családi szobában komfortos helyet biztosítanak, amelyben TV készülék, internet és saját fürdőszoba is van. A Róbert Károly magánkórházban már 342 000 forinttól elérhető a szülészeti csomag. Itt ügyeletes orvos és szülésznő gondoskodik az édesanyákról és 3 éjszakát maradhatunk a kórházban. Kétágyas szobás elhelyezést, napi négyszeri étkezést biztosítanak á la carte ebéddel.

Ezen a linken megnézheti a budapesti magánklinikák listáját, áraikkal együtt. Egy gyermek születése minden családnak talán a legfontosabb.