Ezer arcú gyógynövények

Talán sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy a kertünkben található növények akár gyógyító hatással is rendelkezhetnek. Érdemes egy kicsit körül nézni a minket körül vevő természetben, ugyanis számos kincset rejt, melyekkel sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Az elmúlt években kicsit feledésbe merültek a gyógynövényeket és nem sok bizalmat szavaztak nekik az orvoslásban. Ám manapság újra fellendült az irántuk vetet érdeklődés, hiszen egyre többen győződnek meg arról, hogy igenis számos jótékony hatással rendelkeznek és sokszor sokkal eredményesebb kezelést érhetünk el általuk, mint a gyógyszertárban vásárolt készítmények által. A gyógynövények nem csak azért hasznosak, mert széles körben nyújtanak megoldást, hanem mert természetes anyagok és az máris nagy pozitívum. Persze mellékhatásaik ezeknek a növényeknek is lehetnek ezért érdemes mindig utánajárni, hogy melyik milyen panaszokra ajánlott felhasználni. A Máriatövis egy tüskés, lila virágú növény, melyben olyan antioxidánsok illetve szilibinin található, melyek erősítik a máját. Továbbá méregteleníti és regenerálja is azt.

Gyógynövények

Gyógynövények

Ráadásul a zsírmáj ellen is nagyon hatékony lehet. A Kaszkarabokor gyökerét már időtlen idők óta használják, mint egyik legbiztonságosabb hashajtó. Ennek a gyógynövénynek a gyökere általában 8-12 órán belül fejti ki hatását. Ajánlott székrekedés, illetve aranyér esetén is. Ám kifejezetten csak felnőttek részére, gyerekeknek csak orvosi konzultáció után megengedett a fogyasztás. Az Útifű nagyon magas rosttartalommal rendelkezik. Az egy kanál maghéjat 2dl vízben elkeverve ajánlott fogyasztani. Ajánlott székrekedés, emésztési problémák esetén és a bélbolyhokon való lerakódások letisztítására is.