Ízletes zabkása reggeli: elegendő energiamennyiség egész napra

A zabkása arról „híres”, hogy egészséges jellege mellett nagyon sok energiát ad nekünk a mindennapokban, ha reggelire fogyasztjuk. Sokféle képpen ízesíthetjük, a lényeg az, hogy ez által ne veszítsen a tápértékéből és a jellegéből sem.

[wp_ad_camp_1]

Íme néhány tanács, amit kipróbálhatnak az ilyen helyzetekben: miután a kása megfőtt, szórjanak rá egy kis fahéjat, majd hagyják egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. Fontos, hogy a fahéjat csak a főzés után szórják bele, mert másképpen elronthatja az egész ételt. Ha ez megvan, reszeljenek hozzá almát. Ha nem szeretik az így létrejött túl pépes állagot, akkor inkább vágják kockákra, esetleg kisebb karikákra az almát. Tálalásnál ne szórjanak rá cukrot, még akkor sem, ha úgy érzik, hogy túl savanykás az íze. Ez egy-két falat után elmúlik majd. Ha mégsem, akkor használjanak inkább mézet az édesítéshez. Alma helyett tehetnek bele más gyümölcsöt is, viszont ebben az esetben nem biztos, hogy az találni fog majd a fahéj ízével.

Zabkása

Zabkása

Ha nincs friss gyümölcs a háznál, bátran használhatnak aszaltat is. Ezek nagyon édesek, úgyhogy még az az érzése sem lesz, hogy muszáj egy kis cukrot is öntenie a tányérjába. Ha úgy érzi, hogy Ön csokoládéfüggő és egyszerűen nem hagyhatja ki ezt a hozzátevőt még a zabkásából sem, akkor célszerű kakaóport szórnia reggeliéhez. Viszont ennek az a hátulütője, hogy akkor cukorral is ki kell egészítenie. Ha csak teheti, helyettesítse ezt másfajta édes ízvilágú kiegészítőkkel. Ilyenek a – már említett – aszaltgyümölcsök, méz, vagy a nem túl nagy cukor tartalmú lekvárok. Ha megfogadja ezeket a tanácsokat, akkor nemcsak nagyon egészséges és energiadús, hanem rendkívül ízletes ételt is kap, és ezt fogyaszthatja akár minden reggel. Ha Ön édesszájú, igyekezzen fokozatosan átszoktatni magát, hiszen nem célszerű minden egyes reggel édességgel kezdenie a napot.