Kanada nemzeti parkjai

Kanada egy rendkívül változatos ország, és végtelen a látnivalók, illetve tennivalók listája. Bár a legtöbb turista a nagyvárosokba utazik mint Vancouver, Toronto, vagy Ottawa, mégis érdemes ellátogatni inkább a nemzeti parkokba, mert azok is rengeteg látnivalóval tudnak kínálni. Ebben a cikkben most összegyűjtöttük önnek Kanada 4 legszebb nemzeti parkját.

[wp_ad_camp_1]

Az első a Pacific Rim Nemzeti Park, amely a British Columbián található, és a park 3 nagyobb részre van osztva. Az egyik a Long beach, amely az egyik leghíresebb kemping és szörf hely egész Kanadában. A Broken Group nevű részen egy szigetcsoportot találhat, olyan híres kis szigetekkel, mint a Hand Island vagy a Cree Island. A harmadik a West Coast trail, ami egy hosszú túrázó hely, és innen látható a Csendes-óceán egy része is. A második a Nahanni Nemzeti Park, ami Kanada északnyugati területein található, és itt a South Nahanni folyó a legnagyobb turisztikai látványosság. Az emberek azért választják gyakran ezt a partot, mert itt jól lehet kempingezni, és több napon át túrázni is, így a természet kedvelői örömüket lelhetik ebben a nemzeti parkban.

Kanada nemzeti park

Kanada nemzeti park

A Jasper Nemzeti Park az Alberta Rocky Mountains szívében található, és ez a park minden ajánl a hegymászástól kezdődően egészen a gyönyörű gleccserekig. A Jasper Nemzeti Park az a hely, ahol igazán aktív lehet, mert a kültéri tevékenységek száma valóban végtelen: túrázás, hegymászás, sziklamászás, kempingezés, lovaglás, és még sok más várja az ide látogatókat. Végül pedig a Banff Nemzeti Parkot is érdemes megemlíteni, ami valószínűleg a legismertebb kanadai nemzeti park. A hely tökéletes arra, hogy megkezdje kirándulását, hiszen itt tájékozódhat mindenről, például a vadvilágról, a kultúráról és a kanadai örökségekről is. A táj valóban elragadó, és a vizek is gyönyörűek, tehát ne hagyja ki ezt a nemzeti parkot sem ha Kanadában jár!