Kávés arcradír házilag

Kevesen tudják csak, de a kávénak jótékony hatása is lehet a szervezetre ha kis mértékben fogyasztják, ráadásul nemcsak éberré varázsol és erőt ad, hanem a bőrre kenve is kifejtheti hatását. A kávé helyrehozhatja a narancsbőrt, de a szem alatti duzzanatoknak és karikáknak is képes véget vetni egy szempillantás alatt. Mivel a kávészemek nem olvadnak, tökéletes alapanyagot jelentenek egy hatékony arcradírhoz.

[wp_ad_camp_1]

Ahhoz, hogy újra egészséges arcbőre legyen nincs szükség drága krémekre és kozmetikumokra, hiszen néhány forintból vásárolhat darált kávét, ami az arcradír alapanyaga lesz. Az arcradírhoz még szüksége lesz mézre, fahéjra, valamint zabpehelyre is. A kávé feszesíteni fogja a bőrt, illetve életet lehel belé pillanatok alatt amellett, hogy felfrissíti és puhává is varázsolja azt. A méz tele van vitaminokkal és simítja az arcbőrt, de a pattanások ellen is igen hatásos lehet. A fahéj pedig csökkenti a gyulladást és serkenti a vérkeringést is. Vegyen tehát elő 1 evőkanál mézet, 1 evőkanál őrölt kávét, 2 evőkanál apró szemű zabpelyhet, valamint 1 mokkáskanál fahéjat.

Kávés arcradír

Kávés arcradír

A hozzávalókat jó alaposan és gondosan keverje össze egy kisebb tányérban a keveréket pedig vigye fel az arcára és enyhe mozdulatokkal alaposan masszírozza az arcába. Hagyja fent a pakolást nagyjából 10-15 percig majd pedig le lehet öblíteni langyos vízzel. Mielőtt még felvinné az arcára az arcradírt mindenképpen tesztelje azt a kezén, mert az érzékenyebb bőrűek nem fogják bírni a fahéjat. Használja az arcradírt egyszer egy héten, és garantáltan frissebb, egészségesebb arcbőre lesz már néhány használat után. Dobja ki a drága kozmetikumokat, hiszen legtöbb esetben azok csak több problémát okoznak, és próbálja ki ezt a természetes összetevőkből álló, otthon is elkészíthető olcsó arcradírt!