Kémiai hámlasztás: mit takar és kinek ajánlott?

A kémiai hámlasztás egy olyan eljárás, amellyel eltávolítják az elhalt és sérült bőrsejteket, felfedve az egészségesebb bőrt a sejtréteg alatt. Tudja meg, hányféle kémiai hámlasztás létezik, és kiknek ajánlott.

A kémiai hámlasztásnak többféle típusa létezik, és a bőrgyógyásza komplex megbeszélés és a kórtörténet figyelembevételével választja ki az Ön bőrtípusának megfelelőt. Először is nézzük meg, mi az a kémiai hámlasztás. A kémiai hámlasztás a bőrgyógyász rendelőjében végzett beavatkozás, melynek során a szakember kémiai anyagokból álló koktélt visz fel a páciens arcára, több rétegben. A glikolsavat, szalicilsavat és más hidroxilsavakat tartalmazó erős kémiai hámlasztás használható az aknés hegek kezelésére. Ezt a módszert általában az arc és értelemszerűen az akné utáni hegek kezelésére alkalmazzák, de a háti hegek esetén is jól használható. Három különböző típusú kémiai hámlasztást végezhet a bőrgyógyász: felületes hámlasztás: Ez az eljárás enyhébb, gyengébb savakat, például alfa-hidroxisavakat használ a bőr gyengéd hámlasztására; ez a fajta peeling csak a bőr legkülső rétegébe hatol be.

Közepes kémiai hámlasztás: Ebben az eljárásban a bőrgyógyász glikol- vagy triklór-ecetsavat használ, hogy behatoljon a bőr középső és felső rétegébe; ezek az anyagok a leghatékonyabban eltávolítják a sérült bőrsejteket. Mély kémiai peeling: A felhasznált anyagok teljesen behatolnak a bőr középső rétegébe, hogy eltávolítsák a leromlott sejteket; Az ilyen típusú peelingeknél gyakran használnak triklór-ecetsavat vagy fenolt (fénsavat). A kémiai hámlasztás egy kozmetikai kezelés, amely az arc, a kéz és a nyak vagy a hát bőrére alkalmazható. Ez egy olyan eljárás, amelyet a bőr megjelenésének vagy simaságának javítására használják. Az eljárás során egy sor speciális kémiai oldatot visznek fel a kezelt területre, amelyek hatására a bőr hámlik, és végül láthatóan kitisztulnak a bőr külső rétegei.