A legjobb sérülékenység vizsgálat mindenkinek

A sebezhetőség felmérése segít azonosítani, osztályozni és rangsorolni a hálózati infrastruktúra, számítógépes rendszerek és alkalmazások sérülékenységeit. A sebezhetőség olyan biztonsági hiányosság, amely a szervezetet kiberfenyegetéseknek vagy kockázatoknak teheti ki. A sérülékenységértékelések gyakran automatizált tesztelőeszközöket, például hálózati biztonsági szkennereket alkalmaznak, amelyek eredményeit a sebezhetőséget értékelő jelentésben jelenítik meg.

Sérülékenység vizsgálat elérhető az obexconsulting.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be hozzánk és tudjon meg mindent szolgáltatásainkról. A folyamatos számítógépes támadásokkal szembesülő szervezetek nagy hasznot húzhatnak a rendszeres sebezhetőségi felmérésekből. A fenyegetés szereplői folyamatosan keresik azokat a sebezhetőségeket, amelyeket kihasználva alkalmazások, rendszerek és esetleg teljes hálózatok feltörésére is képesek. Folyamatosan új sérülékenységeket fedeznek fel a meglévő szoftver- és hardverkomponensekben, és a szervezetek is rendszeresen vezetnek be új komponenseket. A biztonsági rés-felmérés egy sebezhetőség-kezelő programmal párosulva segíthet a biztonsági hiányosságok azonosításában és kijavításában, valamint javíthatja a biztonsági helyzetet. A leggyakoribb biztonsági rések technológiai problémákban vagy felhasználói viselkedésben gyökereznek: Az incidensek akkor fordulhatnak elő, ha a bennfentesek véletlenül információt tesznek ki egy külső forrásnak, vagy szándékosan szivárogtatnak ki információkat.

A titkosítatlan adatokat tartalmazó elveszett és ellopott eszközök szintén a vállalati hálózatba való behatolás egyik fő vektorai. A kiberbűnözők rosszindulatú programokat telepíthetnek a célrendszerekre, hogy kiszűrjék az adatokat, vagy átvegyék az irányítást a számítástechnikai rendszerek felett. További részletekért nézzen be az obexconsulting.hu weboldalra.