Készülj fel a baba érkezésére!

Ha már nem sok van hátra a kis jövevény érkezéséig, akkor érdemes pár fontos dolgot megtenned, hiszen amikor hazaérsz a babával az nagy valószínűséggel az időd legnagyobb részét teljesen le fogja kötni és nem lesz sem kedved, sem energiád apró-cseprő dolgokkal foglalkozni. Most felsoroljuk, hogy mire érdemes még időben felkészülni!

Először is válassz egy jó gyermekorvost. Kérdezősködj bátran az ismeretségi körödben, hiszen valaki biztos tud ajánlani egy jó dokit. Az sem árt, ha legalább két orvossal találkozol személyesen, mielőtt még döntesz. Érdemes továbbá felmérni, hogy az illető elérhető-e telefonon és e-mailben, illetve megfelelő távolságra van-e a rendelő az otthonotoktól, szükség esetén házhoz jön-e.

Babavárás

Babavárás

Ha már megvan a doki, akkor rajtad a sor, avagy tedd bababiztossá a lakást amennyire csak lehet. A kicsik bizony gyorsan nőnek, hamar elérik a felfedezőkort, amikor mindenképpen érdemes pár dolgot biztonságossá tenni. Például biztonsági dugóval kell ellátni a konnektorokat, védőgumival az éles bútorok sarkát, valamint védőkerítéssel a lépcső tetejét és annak alját, és a kicsi számára elérhetetlen távolságba helyezni a különféle, számra veszélyes eszközöket.

Ha mindennel végeztél, akkor itt az ideje annak is, hogy felkészítsd a tesókat és a kedvenceket is az új családtag érkezésére. A gyerekekkel legjobb, ha nyíltan beszélsz a változásokról, ha elmondod nekik, hogy emiatt nem fogod őket kevésbé szeretni. A kisállatok esetében a legcélravezetőbb megoldás az lehet, ha néhányszor vendég babákat hívtok magatokhoz, ugyanis így megszokhatják az ezzel járó változásokat.