Kevésbé híres helyek Londonban

A jól kitaposott ösvények, amelyek a Buckingham-palotába, a Madame Tussaud-ba, a Tate Modernbe vagy a Természettudományi Múzeumba vezetnek, valószínűleg nem fedik fel London igazi titkait, és a turisták hordáival versenyezhet a zsúfolt helyeken. Most megismerheti a kevésbé híres helyeket Londonban.

[wp_ad_camp_1]

Ha valami művészi ihlet után vágyakozik Londonban, akkor kísértésbe eshet, ha a hatalmas Tate Modern vagy a National Portrait Gallery felé indul. 2011 ősze óta a látogatók három emelet gyönyörűen felújított galériát élvezhetnek a Ramillies utcai Fotós Galériában. A Galéria a legnagyobb nyilvános galéria Londonban, amelyet a fotózásnak szentelnek, és az egész évig tartó felújítás magában foglal egy vadonatúj kávézót és egy teljes emeletet, amely mindenki számára nyitva áll. Az Óragyártók társasága 1631-ben I. Károly királyától kapott királyi oklevelet, és 1813-ban pedig megalapították az Órakész Vállalat Könyvtárát. A könyvtár mára a világ legrégebbi fennmaradt horológiai intézménye, amely a világ legfinomabb óragyűjteményét tartalmazza. Ráadásul a belépés ingyenes, vagyis pénzt takaríthat meg, és éjszakázhat az egyik ilyen fantasztikus penthouse apartmanban, amelyből Londonban olyan sok van.

A neves műkereskedő, Nicholas Logsdail által 1967-ben alapított Lisson Galéria azóta a legkiválóbb szobor-, kép-, videó- és hanginstallációknak ad otthont, amelyek Londonba érkeztek. A galéria büszke arra, hogy olyan radikális, jellegzetes művészeket támogat, mint Dan Flavin, Sol LeWitt, John Latham és Ai Weiwei, biztosítva, hogy a látogatóknak olyan munkák kerüljenek bemutatásra, amelyek folyamatosan kérdéseket tesznek fel, gyakran provokálnak és mindenkit lenyűgöznek. A Design Múzeum lehetőséget kínál a Londonba látogatóknak, hogy megnézzék a világ legkiválóbb építészetét, grafikai tervezését, bútorait és ipari formatervezését a világ minden tájáról.