A déli gyümölcsök, számos citrusféle nagyon gazdag vitaminkészlettel rendelkezik. Ezért érdemes kiemelni a narancsot, hiszen több hasznos összetevővel is bővelkedhet a vitaminokon kívül. Sosem baj, ha egy – kettő mindig van háztartásunkban, mivel rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik:
[wp_ad_camp_1]
A narancs konkrét vitaminbomba, ezért is a legfontosabb téli C-vitaminforrások közé sorolhatjuk. Ugyanis már egy darab gyümölcs elfogyasztásával több C-vitamint juttatunk szervezetünkbe, mint ami szükséges egy felnőtt számára.
Ugyanakkor segíti a növényi vas felvételét, ami miatt ajánlott vegetáriánusoknak is.
Számos egészségügyi problémát megelőzhetünk, vagy az épp általános betegségünk ellen tehetünk egy pohár frissen facsart narancslével.
Jó hatással van a látás és a bőr egészségére, ugyanakkor kiváló a diétázók, fogyókúrázók számára is, hiszen alig tartalmaz kalóriát. Kevés a szőlőcukor tartalma, a rostjai pedig nem csak frissítenek, elveszik szomjúságunk, hanem jól telítenek is.
Érdemes tudnunk, hogy rákellenes hatásúak az antioxidánsai, a flavonok és a karotinok. Kalcium- és magnéziumtartalmával erősebbé teszi az immunrendszerünket. így fogyasztása ajánlott fejlődő gyermekek, kismamák számára.
Szó, ami szó, reggelink mellé facsarjunk le pár narancsot, vagy dobjunk kettőt a táskánkba a nap folyamára, hiszen akkor a legegészségesebb, ha nem csak a kifacsart levet, hanem a kevésbé ízletes héjával együtt magát a gyümölcsöt is fogyasztjuk.