Kinek éri meg szerver hosting szolgáltatást fizetni?

Ha már megvan a saját szerver, miért fizetnénk valakinek azért, hogy üzemeltesse? Hiszen az már gyerekjáték, nem? A beruházáson túl vagyunk, más kiadás nincs is… Kivéve, hogy a szerver beszerzése még csak a legelső lépés egy hosszú, fáradtságos, de szerencsére lerövidíthető úton.

[wp_ad_camp_1]

Egy szerver kényes jószág – szinte, mint egy gyerek. Folyamatosan figyelni kell rá, „etetni” kell, megfelelő körülményeket biztosítani a számára.  Ez lehet az egyik probléma. Hiába ruházunk be drága, nagy teljesítményű szerverekre, ahhoz, hogy abból valamilyen rendszert építsünk, számos más tényezőről is gondoskodnunk kell. Ráadásul olyan tényezőkről, amelyek igen nagy költségeket jelenthetnek hosszú távon.

A megfelelő elhelyezéshez további nagy összegű befektetésekre lesz szükségünk, mire kiépítjük azt az infrastruktúrát, amely biztosan szünetmentesen és biztonságosan képes lesz üzemben tartani a szervereket. Ez létfontosságú, és nem csak azért, mert nem mindegy, hogy megfelelő-e a rendelkezésre állás – egy rosszul kiépített elektromos hálózat vagy egy nem tökéletes hűtőrendszer valódi fizikai kárt is tehet a hardverben.

Szerver hosting - Doclernet

Szerver hosting – Doclernet

S emellett persze folyamatosan figyelni kell rá. Olyan szakembernek kell minden percben követnie a szerver tevékenységét, aki szükség esetén intézkedni tud, képes az adatokból kiolvasni a problémát, és cselekedni haladéktalanul, hogy a szolgáltatásban ne legyen hiba.

Mindez azonban kikerülhető.

A szerver hosting mindezekre a problémákra megoldást kínál. Olyan központokban helyezve el eszközeinket, mint a DoclerNet szervertermei, nyugodtan hátradőlhetünk annak tudatában, hogy valaki más felügyeli eszközeinket. A szerverek gondozása olyan feladat, amelyet kizárólag képzett szakemberekre szabad bízni, akik valóban minden percben készen állnak, hogy ha valami balul sülne el, közbeavatkozhassanak.

A hosting szolgáltatás garantálja, hogy szervereink folyamatos felügyelet mellett, teljes biztonságban üzemelnek majd, egy olyan infrastruktúra támogatásával, amely biztosan kielégíti igényeiket és eleget tesz a szakmai elvárásoknak.