Kezdjen új életet Angliában vállalkozóként!

Ha miután évekig dolgozott egy bizonyos területen alkalmazottként, majd úgy döntött, hogy megszerzett tudását és tapasztalatait hasznosítva a maga urává szeretne válni, és céget alapított, biztosan nagy reményekkel vágott bele vállalkozásába. Hiszen az évek során nagy rálátást szerezhetett szakmájára: tudja, mely módszerek vezetnek célra, és melyek nem; milyen struktúrát érdemes alkalmaznia, és hogyan szerezhet minél több új ügyfelet, illetve tarthatja meg a régieket.

[wp_ad_camp_1]

A szabályok áthágása nem megoldás

Mindezen lelkesedés és szakértelem ellenére előfordulhat, hogy cége még évek után sem működik úgy, illetve nem hoz annyi bevételt, mint szerette volna. Többen ilyenkor abban látják a megoldást, hogy még többet dolgoznak, mint eddig, azonban e döntés következtében családi életük komoly hátrányokat szenvedhet. Vannak, akik a szabályok áthágásától remélnek jobb megélhetést, azonban ez nagyon kockázatos; hiszen ha összetűzésbe kerülnek a hatóságokkal, akár többmilliós bírságokkal is szembesülhetnek, amelyek veszélyeztethetik a cég működését.

Hogyan kerülheti ki az adóemeléseket?

A fenti sikertelensége esetén sokan határoznak úgy, hogy külföldön próbálnak szerencsét. Az egyes országok adórendszere ismeretének hiányában azonban nehéz eldönteni, cégük hol lehetne a legsikeresebb. Ha szeretne külföldön vállalkozást alapítani, érdemes megfontolni az Egyesült Királyságot mint lehetőséget. Míg hazánkban az elmúlt években összesen 40 alkalommal történt adóemelés, Angliában a fokozatos adócsökkentésnek és az adórendszer egyszerűsödésének köszönhetően egyre alacsonyabbak a cégek adminisztratív költségei.

Anglia a második leginkább vállalkozóbarát állam az EU-ban

Az angol adófizetési rendszernek számos előnye van a magyarral szemben: egy 2013-as felmérés eredményei szerint Anglia a második leginkább vállalkozóbarát állam egész Európában (míg Magyarország ezen a listán csak a 18. helyen szerepel). Míg hazánkban 14, az Egyesült Királyságban csak 8 féle cégek által fizetendő adó létezik. Az angol, ezen belül pedig a londoni piac kimeríthetetlen lehetőségeket kínál; világkereskedelmi és pénzügyi szempontból a világ egyik vezető nagyvárosa.

Angliában kedvezőbb adóterhek mellett működtetheti vállalkozását

Magyar állampolgárként semmilyen akadálya nincs annak, hogy Angliában alapítson céget. Mindössze annyi szükséges hozzá, hogy cégének egyesült királyságbeli székhelye legyen, illetve, hogy találjon egy olyan, az ingatlanjogban jártas szakembert, aki segít önnek a vállalkozás létrehozásában, és megismerteti az angol jogrendszer önt is érintő sajátosságaival. Hiszen, amennyiben kívülállóként nincs pontosan tisztában a jogszabályokkal, vagy nem tudja értelmezni a jogi jellegű dokumentumokat (kiváltképp az angol nyelvűeket), előfordulhat, hogy valamilyen hibát követ el, és összetűzésbe kerül a hatóságokkal.