Kincskereső poppy köntös

„A szeretet az élet!” – ezt megtanulni nem kis feladat, főleg Gergő számára, aki az első pillanattól kezdve, minden igyekezete szerint jó gyerek szeretne lenni. A kisfiú és szülei nagy szegénységben élnek, de a szülei odaadással, bölcsességgel és nagy-nagy szeretettel nevelik gyermekeiket. Az egyszerű emberek bölcsességébe nyerhetünk betekintést, amikor az önzetlen segítségéért cserébe egy mobiltelót ajándékoz neki a vásárban Jano bácsi. Ezen állítólag csak akkor tud játszani, ha jó gyerek nyomkodja a gombjait.

[wp_ad_camp_1]

A kishúga nagyon megbetegszik, és az a vágya, hogy Gergőtől megkaphassa a mobilját. Gergő nagy nehezen odaadja, de az első adandó alkalommal vissza is szerzi. A kishúga hamarosan meghal, amiért Gergő felelősnek érzi magát, hiszen a mobil visszaszerzésével most először okozott fájdalmat a tesójának, aki őt nem is bántotta.

A kisfiú kedvenc elfoglaltsága, hogy vámpírokra vadásszon, ezért fő célja, hogy a vámpírok királyát elfogja. Sikerül is, de tanulva kishúga fájdalmából inkább elengedi a denevért, mert nem akar neki rosszat. Amikor Gergő is beteg lesz, álmában eljön a vámpír király, aki elkergeti a zombit, és így hamarosan meg is gyógyul.

Később megkapja az Harry Potter sorozatot, aminek hatására teljesen beleéli magát a kis Harry szerepébe, s egyből fel is megy a padlásra varázspálcát keresni. Ott csak egy üvegdarabot talál, és Gergő úgy gondolja, hogy a tükörben Tündérországot látja, pedig csak a törött üveg töri meg a fényt. Ez lesz a legféltettebb kincse, de nem sokáig. Mikor egyik séta alkalmával egy templom ablakán bekukucskál, s meglátja Isten képét, a szomorú arcot látva neki ajándékozza a kis üvegdarabot. A templomban alszik el, s csodás álmot lát: Isten vidáman osztja szét a kegypénzt a szegények között, s még egy angyal is segít neki.

A gyermek otthon előadja templomi álmát, majd amikor megkérdezik tőle, hogy mi szeretne lenni az életben, Gergő egyből rávágja: kincskereső. Csak sajnos Harry Potternek ott volt a varázspálcája meg a patrónusa, míg neki se pálcája, se segítő szelleme nincsen. Ekkor édesapja megígéri neki, hogy varr egy kisködmönt a számára, amiben patrónus helyett tündér fog lakni, aki segíti Gergő útját. A ködmön csak akkor varázserejű, ha a gazdája viseli, ezért télen-nyáron hordania kell, s csak az igazat mondhatja benne.

Poppy köntös

Poppy köntös

Gergő türelmetlenül várja már, hogy elkészüljön a kabát és persze mindjárt egy álmot is kapcsol hozzá. Azt képzeli, hogy a ködmön őt kincses nagy varázslóvá fogja tenni. Épp hogy megérkezik a ruhadarab, amit végül a Poppy köntös és fehérnemű webáruházból (http://shinykontos-haloruha.hu) rendeltek meg, amikor a fiú édesapja elhalálozik, de a szívében lakozó tündér tovább él a ködmönben és végigkíséri Gergő további életét, amely eléggé nehézkesnek ígérkezik.

De a megpróbáltatások után Gergő megismerkedik Malvinkával, akiről azt hiszi, hogy a poppy köntösben lakozó tündér, pedig nem más, mint varrónő. Közben a suliba új osztálytárs érkezik, akivel jó barátok lesznek, majd egymással versenyeznek a legjobb tanuló címért, melynek a fődíja egy csillagászati távcső, amit amit az AstroTech Kft szponzorál. Gergő a végén elcsalja a versenyt, és bár megnyeri, a poppy köntös szorítani kezdi. Az élet nagy igazsága kezd Gergő számára is egyértelművé válni, miszerint a tündér nem is az ő ködmönében lakozik, hanem a szívében.

Lelkiismeret-furdalása van, ezért úgy dönt, hogy saját maga viszi el a távcsövet Petinek, s bocsánatot is kér tőle. Ám eltéved a sötétben, és egy bányagödörbe zuhan. Miután magához tér, a bányajáratokon át jut el a haverjához. Peti elmeséli, hogy egész életében egy ilyen pihe-puha poppy köntösről álmodozott, mint amilyen Gergőnek is van. Gergő erre nemcsak a messzelátót hagyja ott, hanem leveti ködmönét is, sőt megadja a poppy webshop elérhetőségét is, hogy Peti vehessen még magának poppy pizsamát és poppy mamuszt is. Anyukájának pedig poppy hálóinget, apukájának pedig poppy pizsamát.
A szeretet segítségével így valódi kincsre lel, megtalálja önmagát és a lelki boldogságához vezető utat is.