Pozitív hozzállás

Ha elhiszed, hogy képes vagy rá, sikerülni fog. „Az én nemzedékem legnagyobb felfedezése az , hogy az emberi lények képesek megváltoztatni életüket szellemi beállítottságuk megváltoztatásával.” – William James, pszihológus

[wp_ad_camp_1]

Ha  eredményes akarsz lenni nem nélkülözheted a pozitív hozzáállást! Ez nem csupán személyes elégedettségi szintedet határozza meg, hanem a másokkal folytatott érintkezésedre is kihatással van. Hozzáállásodat te választod meg! Az átlagember meg akarja várni, hogy valaki más motiválja. Úgy érzi, hogy a körülmények felelősek a gondolkodásmódjáért.
De vajon melyik van előbb? A hozzáállás, vagy az életkörülmények? Ez egy hamisítatlan „a tyúk vagy a tojás” típusú kérdés. Az igazság az, hogy nem számit, hogy melyik volt előbb. Nem számit, hogy mi történt veled tegnap, ma a hozzáállásodat te választod meg.
„Legvégső emberi szabadságjogunk, hogy bármilyen körülmények között megválaszthatjuk hozzáállásunkat.” Viktor Frankl pszichológus
Hozzáállásod döntő fontossággal bír, mert meghatározza, hogy hogyan cselekszel.
A hozzáállásod meghatározza tetteidet.

Pozitív hozzáállás

Pozitív hozzáállás

Ha máris pozitív hozzáállással bírsz, hadd biztassalak a megőrzésére! Ha viszont nehéz helyzetben vagy, ami a legtöbbet követeli meg tőled, ne ess kétségbe!  „ …az önsajnálat egyfajta  képtelenség, bénító érzelmi betegség, amely súlyosan eltorzítja valóságérzékelésünket … olyan kábítószer, amely a tőle függőket tönkrement ronccsá silányítja.” Eugene H. Peterson.

Milyen belső hangokat szoktál hallani? Amikor emberekkel ismerkedsz meg, azt mondogatod magadban, hogy úgyis cserben fognak hagyni? Amikor új kihívásokkal nézel szembe, meg szokott szólalni egy hang a fejedben, hogy úgysem sikerül?
Ha folyton negatív üzeneteket hallasz, meg kell tanulnod, hogy pozitív szellemű hozzáállásod legyen. Hozzáállásod alakításakor az a legjobb módszer, ha nem hagyod, hogy az elméd útközben negatív irányokba kanyarodjon.
Ha kiéheztél a pozitív dolgokra, akkor motivációs anyagokból álló „rendszeres étrendre” kell fognod magad. Olvass olyan könyveket (nagyon sok van ilyen) amelyek pozitív hozzáállásra ösztönöznek! Hallgass motivációs kazettákat!

Minél negatívabb vagy, annál hosszabb időbe fog telni, hogy ellenkezőjére fordítsd hozzáállásodat. Ha tartósan megfelelő „táplálékból álló étrendet fogyasztasz” , képes vagy pozitív gondolkodású emberré válni.
Sokan azért kerülnek negatív kerékvágásba, mert úgy érzik, nem haladnak előre . Ha ez rád is vonatkozik, akkor kezdj el elérhető napi célokat kitűzni magad elé!  A pozitív eredmények rendszere segítségedre lesz a pozitív gondolkodás rendszerének kialakításában.
Ha szellemed szilárd, szinte mindent elérhetsz amit csak akarsz.