Kis alapterületű nappali lakberendezése

A nappali a lakásunk szíve. Általában ebben a helyiségben tartózkodunk legtöbbet, itt tartjuk a családi és baráti összejöveteleket. Ez az a helyiség, amelyen legtöbbször keresztüljárunk a nap folyamán, és ezt a szobát látják a legtöbbet is otthonunk egészéből. Fontos tehát, hogy nappalinkban kellemesen érezzük magunkat, hogy otthonosnak, szépnek lássuk, és hogy szívesen mutassuk meg másoknak is. Ennek pedig a szoba mérete nem vethet gátat!

[wp_ad_camp_1]

Kisméretű nappalit is be lehet rendezni ízlésesen, stílusosan és otthonosan, sőt még úgy is, hogy nagyobbnak tűnjön, mint amekkora valójában. Mindehhez csak néhány dologra kell odafigyelnünk. Az első ilyen dolog a színválasztás. Kis alapterületű szoba esetén próbáljunk minél világosabb színeket választani, hiszen ezek optikailag nagyobbnak mutatják a szobát. Ez nem azt jelenti, hogy minden falnak fehérnek kell lennie, de semmiképpen ne fessünk nagyon élénk vagy sötét színekkel! Falra még jó választás lehet a csíkos festés vagy tapéta, mert ezek is nyújtják a szobát. A függőleges vonalaktól magasabbnak, a vízszintesektől pedig tágasabbnak hat nappalink. A második nagyon fontos pontja a kisméretű nappali berendezésének a megvilágítás. Ez különösen fontos akkor, ha kisebb nappalinkhoz, kisebb ablak is tartozik, hiszen a sötétebb helyek egyébként is kisebbnek néznek ki.

Lakberendezés

Lakberendezés

Fő fényforrásunk mellé helyezzünk még el a helységben több apróbb fényforrást is, mint például egy állólámpát a kanapé mellé vagy egy kislámpát a kisasztalra! Ablakunkra pedig válasszunk minél fényáteresztőbb anyagú függönyt, mely lehetőleg érjen a menyezettől egész a padlóig, ez nyújtja meg ugyanis leginkább a szoba magasságát. Harmadszor pedig bútorzat szempontjából válasszunk inkább több kisebb bútort, minthogy nagyobb társaikkal pakoljuk tele a nappalit!