Kis alapterületű nappali lakberendezése

A nappali a lakásunk szíve. Általában ebben a helyiségben tartózkodunk legtöbbet, itt tartjuk a családi és baráti összejöveteleket. Ez az a helyiség, amelyen legtöbbször keresztüljárunk a nap folyamán, és ezt a szobát látják a legtöbbet is otthonunk egészéből. Fontos tehát, hogy nappalinkban kellemesen érezzük magunkat, hogy otthonosnak, szépnek lássuk, és hogy szívesen mutassuk meg másoknak is. Ennek pedig a szoba mérete nem vethet gátat!

Kisméretű nappalit is be lehet rendezni ízlésesen, stílusosan és otthonosan, sőt még úgy is, hogy nagyobbnak tűnjön, mint amekkora valójában. Mindehhez csak néhány dologra kell odafigyelnünk. Az első ilyen dolog a színválasztás. Kis alapterületű szoba esetén próbáljunk minél világosabb színeket választani, hiszen ezek optikailag nagyobbnak mutatják a szobát. Ez nem azt jelenti, hogy minden falnak fehérnek kell lennie, de semmiképpen ne fessünk nagyon élénk vagy sötét színekkel! Falra még jó választás lehet a csíkos festés vagy tapéta, mert ezek is nyújtják a szobát. A függőleges vonalaktól magasabbnak, a vízszintesektől pedig tágasabbnak hat nappalink. A második nagyon fontos pontja a kisméretű nappali berendezésének a megvilágítás. Ez különösen fontos akkor, ha kisebb nappalinkhoz, kisebb ablak is tartozik, hiszen a sötétebb helyek egyébként is kisebbnek néznek ki.

Lakberendezés

Lakberendezés

Fő fényforrásunk mellé helyezzünk még el a helységben több apróbb fényforrást is, mint például egy állólámpát a kanapé mellé vagy egy kislámpát a kisasztalra! Ablakunkra pedig válasszunk minél fényáteresztőbb anyagú függönyt, mely lehetőleg érjen a menyezettől egész a padlóig, ez nyújtja meg ugyanis leginkább a szoba magasságát. Harmadszor pedig bútorzat szempontjából válasszunk inkább több kisebb bútort, minthogy nagyobb társaikkal pakoljuk tele a nappalit!