Kit érdemes keresni veszélyes favágás esetén?

Bizonyos esetekben a favágás indokolt. Azonban vannak olyan tényezők, melyek veszélyessé teszik a favágást. Ilyen esetekben nem szabad hősködni és egy láncfűrésszel vagy fejszével nekiesni a fának, hanem szakszerű segítséget kell kérni. Az alábbiakban azt is eláruljuk kitől!

[wp_ad_camp_1]

Favágás – Manapság egyre többen védik a fákat és igyekeznek megóvni őket a kivágástól. Huszár Csaba, favágó is ezt az elvet vallja, azonban bizonyos esetekben nincs mit tenni, muszáj kivágni a fát, mert például veszélyes. A Huszár Vágás cég munkatársai több, mint húsz év tapasztalattal rendelkeznek veszélyes favágás területén, sőt akár alpintechnikával is vállalják a favágást. Utóbbi esetében különösen nagy szaktudás és figyelem szükséges, így az ilyen típusú munkákat kizárólag képzett szakember láthatja el. Tapasztalat nélkül ugyanis nem érdemes nekilátni a favágásnak. A folyamat először a kivágandó fák állapotfelmérésével és terepszemlével kezdődik, amit szakszerű tanácsadás követ. Ez nem kerül semmibe a megrendelőnek. A szakember minden kérdésre részletesen és jól érthetően választ ad. A munka csak ezután kezdődhet meg a megfelelő technikával.

Ha veszélyes fa kivágásról van szó, tehát a fa túl közel van a házhoz, esetleg rá is lóg a cserepekre, akkor mielőbb fel kell keresni a szakembert. Azért is fontos, hogy szakképzett favágó vágja ki a fát, mert az amatőr próbálkozásnak könnyen baleset lehet a vége, de akár az értéktárgyak is komolyan károsodhatnak, ha a fa nem a megfelelő irányba dől. Akkor érdemes felkeresni a szakembert, amikor a fa még nem rendelkezik dús lombozattal, mivel ekkor kevesebb a munka vele, egyszerűbb a fa kivágása. Ha szeretne bővebb információkhoz és elérhetőséghez jutni, akkor látogasson el a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra és tájékozódjon!