Kapcsolat fiatalabb férfival – Működhet, nem is akárhogy!

A mai napig tabunak számít, ha egy párkapcsolatban a nő az idősebb. A társadalmi elvárások inkább azt tartják ideálisnak, ha a férfi javára van néhány év. Fordított esetben sajnos nagyon gyakran ítélkeznek az emberek és megvan a véleményük a párról.

[wp_ad_camp_1]

A társadalmi elvárások ellenére sok nőnek van fiatalabb partnere és cáfolja meg a társadalmi normákat. Egy párkapcsolat akkor is működhet jól, ha a páros két tagja eltérő életszakaszban van a nő javára. Pár év általában nem zavaró, de sokan azt is ferde szemmel nézik, amikor egy férfi sokkal idősebb partnerénél. Bizonyos kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy azokban a kapcsolatokban, ahol a nő akár tíz évvel is idősebb partnerénél, a páros sokkal boldogabb. A kutatások annak is utána jártak, hogy mi lehet ennek az oka. A kutatók úgy vélik, hogy több oka is van, amiért kiválóan működnek azok a kapcsolatok, ahol a nő idősebb.

Ilyen ok, hogy a férfiak esetében tizennyolc éves korban elérik a szexuális hormonok a csúcspontjukat, míg a nők esetében ez jóval később következik be, akár harminc éves korukban. Tehát egy idősebb nő egy fiatalabbal szexuálisan jobban összeillik, mint az azonos korúak. Egy, olyan kapcsolatban, ahol a nő idősebb, mint a férfi, a páros női tagja gyakran sokkal fiatalabbnak érzi magát a korához képest. Azok a hölgyek, akik fiatalabb partnerrel rendelkeznek, másképp bontakoznak ki az ifjú partner oldalán, mint egy idősebb férfi mellett. A sztárvilágban is rengeteg olyan páros akad, ahol a férfi akár tíz évvel vagy többel fiatalabb, mint partnere. Alapvetően nem a kor dönt a párkapcsolat sikerességéről, azonban fontos, hogy társadalmi szinten elfogadóbbak legyünk az olyan párokkal szemben, melyek a társadalmi elvárásokkal szöges ellentétben állnak, például a nő idősebb a párkapcsolatban.