Lakberendezési szabályok, amiket a tervezők szerint követnie kell, fémekkel is dekorál

Folyamatosan látunk olyan tereket, amelyekben fémkeverékek vannak beépítve, de fontos megérteni, hogy bár ösztönözzük, ez teljesen szándékosan történik – és helyes kivitelezés esetén a különféle felületkezelések jelentősen feldobhatják a helyiséget. Tehát melyek azok a kulcsfontosságú szabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartani, ha otthonában keveri a fémeket?

„Számomra azok a helyiségek vagy terek, amelyek minden fémen pontosan ugyanazt a felületet használják, túl egydimenziósnak vagy laposnak tűnhetnek” – mondta Shannon Claire Smith tervező. „A fémek keverése mélységet és érdekességet adhat a térnek.” Cynthia Vallance tervező egyetértett. „A fémek keverése kötelező, ha bármely helyiséghez közelítek, mert létrehozza az „ah-ha” pillanatot” – jegyezte meg. Általánosságban elmondható, hogy a túl sok egyezés a tervezői álszünet jele. „Hasonlóan az ellenszenves bútoroktól való idegenkedésemhez, a keverés bármilyen területen, legyen szó bútorokról, fémekről, szövetekről, olyan rutin, amelyet teljes szívemből követek” – tette hozzá Vallance. Bónuszként a fémek keverése az otthont – akár egy vadonatúj teret is – gondozottabbá és összeszedettebbé teheti. „A különböző fémfelületek és fényezések kombinálása azt a benyomást kelti, hogy a formatervezés idővel fejlődött” – mondta Killy Scheer tervező. „Ez egy nagyszerű módja annak, hogy mélységet és olyan megjelenést hozzon létre, amely összeszedettnek tűnik”.

De azok, akik némi intrikát szeretnének hozzáadni a terükhöz, nem biztos, hogy tudják, hol kezdjék – Smith pedig megosztott néhány hasznos tippet. „Ha elakad a továbblépésnél, gondoljon csak bele: az ellentétek vonzzák egymást! Szeretem az ellentétes fémek keverékét: például ott van a sárgaréz és a bronz, illetve a sárgaréz és a réz – mondta. És ne aggódjon, ha úgy érzi, hogy a kiválasztott darabok túlságosan ellentétesek – ez valószínűleg azt jelenti, hogy rátalált valamire!