Laktató diétás ételekkel elkerülheted a koplalást és a falásrohamokat

A legtöbb diéta és fogyókúra azért nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mert olyan drasztikus megkötéseket tartalmaz, melyeket hosszútávon képtelenség betartani. A legokosabb, ha következetes vagy és nem az utolsó egy-két hétben próbálod leadni a felesleget.

Laktató diétás ételek fogyasztása lehet a kulcs a zsírvesztéshez. Az internetes sablon diétákat jobb mellőzni, hiszen biztosan nem válnak be számodra. Ennek oka, hogy az ötven kilós nő és a száz kilós férfi számára is ugyanazokat az ételeket és mennyiségeket írják elő, ami könnyen belátható, hogy nem működik mindkét nem számára. Egy sablon diéta nem húzható rá a legkülönfélébb paraméterekkel rendelkező emberekre. A legjobb, ha hosszú távon gondolkodsz és nem egy-két hónap alatt akarsz eredményt elérni. A túlsúlyt sem rövid idő alatt szedted fel, így leadni sem tudod gyorsan. Ahelyett, hogy drasztikus módszereket alkalmaznál, inkább alakítsd ki úgy az étrended, hogy hetek vagy hónapok múlva is tartani tudd és ne folyamatosan azon kattogj, hogy szíved szerint mi mindent ennél.

Eleinte célszerű számolni a kalóriákat, ugyanis akkor indul meg a fogyás, ha kalóriadeficitben vagy, azaz több kalóriát használsz fel a nap során, mint amennyit beviszel a szervezetedbe. Csak addig szükséges számolnod, amíg nem leszel képes intuitív módon megbecsülni, hogy hány kalóriát fogyasztasz egy-egy étkezés során. Természetesen az is sokat számít, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz. Az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek, például zöldségek, bogyós gyümölcsök, rizs, zab, teljes kiőrlésű gabonatermékek, hal és tojás, nem csak hosszú időre eltelítenek, de a strandfazon szempontjából is előnyösek. Ha szeretnél nassolni, akkor célszerű a csokoládé és cukorkák helyett a pattogatott kukoricát előnyben részesíteni.