Látogass el Finnországba, az ezer tó országába!

Finnországot egy igazi csoda, amit érdemes megismerni. Sokan az ezer tavak országának is nevezik, ami közel jár az igazsághoz, hiszen több mint százkilencvenezer tó található Finnországban, sőt egész év nyitva áll a Mikulás ajtaja az érdeklődők előtt, ugyanis egész évben hó fedi Lappföldet.

Az országba látogató embert szinte magával ragadja a több ezer négyzetméternyi terület, melyet fenyőfa rengeteg borít, a kis szigetek, melyek ki-ki emelkednek a tavakból, az érintetlen szépség, folyói, kristálytiszta tavai. Az országban viszont kiemelten magas színvonalon működnek a jól szervezett,és országszerte jól elosztott sportcentrumok, városi, kulturális és egyéb szabadidős programok.

Finnország fővárosa Helsinki, mely alig több mint ötszázezer lakost tudhat magának. A városban számos különlegesség található, melyet érdemes megnézni, először is, ha Espoo felől érkeznénk vonattal, akkor biztosan látni fogjuk a rusztikus parlamentet, mely gyönyörű márványos homok sárga színben pompázik. Az emberek igazán kedvesek, a vendégelés kapcsán komoly szabályaik is vannak. A vendéglátó minden finomsággal telerakja az asztalt, melyekből elsőnek Ő fog venni vesz, és Ő is kezdi el az evést, csak ezután következik a vendég.

Finnország

Finnország

A karácsonyról mindenképp beszélni kell! Kifejezetten nagy, szép hagyományokkal övezett ünnep ez a finnek számára. Ezen a napon a finnek figyelmet szentelnek a velük élő állatokra is és meg is vendégelik azokat. A régi fővárosban, Turkuban, a régi városháza erkélyéről kihirdetik a karácsonyi béke eljövetelét, ami egészen vízkeresztig tart.

A Finnországba érkezőket az ország páratlan kultúrája, nyelve és feledhetetlen természeti adottságai biztosan megigézik mindazokat, akik egyszer is bejárják Finnország, legalább egy kicsiny területét. Ha már elmúlt a nyaralás és a telelést tervezed, akkor mindenképp érdemes megfontolnod, hogy Finnországba látogatsz!