Legyen ön is online nindzsa: Az adatvédelem legfontosabb útmutatója

A magánélet védelme emberi jog, és nincs ok arra, hogy az internet más legyen. Kiberbiztonsági szakértőink segítségével egy útmutatót készítettünk, amely rengeteg eszközt és tippet tartalmaz a magánélet megőrzéséhez.

[wp_ad_camp_1]

Internet-magánéletének védelme félelmetesnek tűnhet, ha nem tudja, hogyan kell ezeket a dolgokat elvégezni. Kezdjük az alapokkal: Ismerje meg az adatok gyűjtésének módját. Szinte minden információ, amelyet az eszközről az internetre továbbítunk, és vissza, felhasználhatják. Ismerje meg a fenyegetés modelljét. Mindenkinek különféle adatvédelmi igényei vannak, és ez rendben van. A fenyegetési modell annak elemzése, hogy ön mennyire sebezhető, és ezt ki is használhatják bármikor. Ön magas szintű alkalmazott, aki hozzáférhet az érzékeny üzleti titkokhoz? Van egy közösségi média platformja, amelyben követői is lehetnek? Van átlag feletti jövedelme? Ön hétköznapi ember? Ezen esetek mindegyike eltérő fenyegetési modellt eredményez, de mindegyikük részesülhet az online magánélet védelmének előnyeiből.

Használjon megfelelő eszközöket. Az adatvédelem sok ember számára fontos, ezért rengeteg eszköz létezik, amelyek segítenek névtelenségének fenntartásában. Miután megismerte a fenyegetésmodellt, az eszközöket az internet böngészésének és a megvédésének alapján választhatja ki. Ismerje meg a jó internetes szokásokat. Az interneten senki sem szabadíthatja meg önmagától. A legjobb biztonsági vagy anonimitási eszközök nem segítenek abban, ha úgy dönt, hogy megosztja magáninformációit a közösségi médiában. Győződjön meg róla, hogy megérti az online eszközöket, azok működését és hol ossza meg adatait, ha megosztja azokat, mert ha nem kezeli helyesen a közösségi médiát például, akkor ne lepődjön meg, ha felhasználják az adatokat ön ellen.