Lépések a házi készítésű gyömbéres samponhoz az egészséges és erős hajért

A gyömbérről azt mondják, hogy az egyik legvarázslatosabb fűszernövény. Számos jótékony hatása miatt különféle receptekben és gyógynövényes hajápolókban használják. Ha a táplálkozásról beszélünk, a gyömbér gazdag gingerolban, béta-karotinban, kávésavban, szalicilátban és kurkuminban. Ezen kívül gazdag antioxidánsokban és gyulladásgátló tulajdonságokban is.

Szívesen kortyolgatjuk a gyömbérrel forrázott teát, mivel remekül javítja az emésztést és megelőzi a puffadást is. Tudja, hogy a gyömbérnek számos jótékony hatása van a bőrre és a hajra is? Antioxidáns tulajdonságai csodákat tesznek a sérült bőrrel és hajjal. Ezért használják különféle bőr- és hajápoló szerekben is. Meglepődne, ha tudná, hogy a gyömbér illóolajokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek elősegítik a haj mély kondicionálását. Ettől eltekintve, még a viszkető és száraz fejbőrt is nagyszerűen enyhíti a szeptikus és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. De hogyan használjuk a gyömbért az egészséges hajért? A hajmosáshoz a szokásos vegyszerben gazdag sampont kell használnia. Miért ne használná a természetes gyömbér tartalmú sampont, hogy haja tiszta és egészséges legyen? Ezt a házi készítésű gyömbéres sampont könnyen elkészítheti otthon anélkül, hogy nagy pénzeket költene. Csak össze kell gyűjtenie néhány összetevőt, és el kell kezdenie a sampon elkészítését.

Az imént említettük, hogy nem kell sokat költenie ennek a samponnak az elkészítéséhez. Mindössze négy összetevőre van szüksége, amelyek megfizethetőek és könnyen hozzáférhetők. Vegyünk egy 2 hüvelyk hosszú darab friss gyömbérrudat, két evőkanál folyékony kasztíliaszappant, egy tkendőt a keverék felviteléhez és egy csésze vizet. Ha van otthon babasampon, akkor használhatja ezt a castilia szappan helyett is. Vegyünk egy rúd friss gyömbért, és hámozzuk meg megfelelően. Most reszelje le finomra. Az egész rudat lereszelve legalább két evőkanálnyi gyömbért kell kapnia.