Lételemünk a víz!

Mindannyian tudjuk, hogy nagyon fontos a folyadékfogyasztás. Egy átlagos testalkatú ember naponta 2-3 liter folyadékot veszít, a légzésen, mozgáson, izzadások keresztül, és ezt pótolnia is kell, hogy a teste ne száradjon ki. Rengeteg ok van, amiért fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk naponta.

[wp_ad_camp_1]

A vízfogyasztás az egészséges élet titka. A folyamatos vízivás segít abban, hogy a bőr megőrizze rugalmasságát, fiatalságát és szépségét. A vér utánpótlása miatt a szervezetnek nagy szüksége van folyadékra, leginkább pedig tiszta vízre, mivel ez alkotja a vér mintegy nyolcvan százalékát. Ha kevés vizet fogyasztunk, akkor jelentősen csökken a nyirokkeringés intenzitása és ez akkor érezhető a legjobban, amikor fejfájás jelentkezik. Hogyha vizet viszünk be a szervezetbe, akkor fokozódik a nyirokrendszer működése is és rövid időn belül enyhül a fájdalom. A szervezetben felgyűlt salakanyagok eltávolításának leghatékonyabb módja, ha sokat iszunk. Talán kevesen tudják, de csontjaink körülbelül felét víz alkotja, ezért ha erős csontozatot szeretnénk, akkor elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.

Víz

Víz

Az elfogyasztott víz bejárja az egész szervezetet, és az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, majd szétáramlik az egész szervezetbe és a szervekbe. Az emberi szervezet legfontosabb alkotóeleméről van szó, amelynek rengeteg élettani hatása van. Az vesék feladata a szervezetben az, hogy kiválasztja a felesleges folyadékot, valamint a méreganyagokat a vérből, a megfelelő folyadékbevitellel a veseműködés kiegyensúlyozódik. A szellemi teljesítményt is befolyásolhatja, ha nem fogyasztunk elég folyadékot. Több kísérlet eredménye is bebizonyította, hogy az enyhén kiszáradt személy szellemi képességei 10-20%-kal csökkenek.