Luxushotelek Amerika nemzeti parkjaiban

Idén augusztus 25-én lesz a nemzeti parkok 100 éves évfordulója Amerikában. Egy évszázaddal ezelőtt a szervezet amelyet a Kongresszus hozott létre, mindössze 14 nemzeti parkot működtetett, viszont ma már ez a szám 59-re nőtt. Ezek a nemzeti parkok 27 különböző államban találhatóak, és mivel ezeken a helyeken rengeteg a látnivaló, valahol meg is kell pihenni a nap folyamán. Ebben a cikkben tehát összegyűjtöttük a legjobb hoteleket amelyek a nemzeti parkok területén találhatók.

[wp_ad_camp_1]

Az első hotel a The Majestic Yomemite Hotel amely a Yosemite Nemzeti Park területén található, és kétségtelenül ez a nemzeti parkban található szállások ékköve. A szobák félelmetes kilátást nyújtanak a Yosemite-vízesésre és más természeti látványosságokra, tehát úgy láthat gyönyörű tájakat, hogy el sem kell hagynia a szobát. A szobákban hétköznapi, vidéki hangulatra számítson, föld-tónusú bútorokkal. A Grand Canyon Nemzeti Parkban levő El Tovar Hotel mindössze néhány percre van a Grand Canyontól, és a hotel 78 szobát tud biztosítani a látogatóknak. A hotelben indián ihletésű lakosztályok vannak, és a hotel ebédlőjéből megtekinthető a 6 millió éves földtörténet.

Old Faithful Inn

Old Faithful Inn

A Yellowstone Nemzeti Parkban levő Old Faithful Inn nevű hotelben bár nincsen internet sem tévé, mégis ez a legkedveltebb szálláshely ebben a Nemzeti Parkban. A hotel mellett mindössze néhány lépésre található a világ egyik leghíresebb gejzíre. Az előtér toronymagas és itt egy gyönyörű kandalló köszönti a vendégeket, tehát a hotel egy igazi építészeti csoda. Talán minden idők legjobb nemzeti parkban található hotelje a Jenny Lake Lodge, amely a Grand Teton Nemzeti Parkban helyezkedik el. A hotel négycsillagos, így az itt megpihenők luxusban tekinthetik meg a legnagyobb természeti kincseket. A szobaár tartalmaz egy reggelit és egy öt fogásos vacsorát, valamint lovas túrákat és kerékpározást is.