Márciusi fesztiválok

Március egy csodálatos hónap lehet az utazáshoz, hiszen ilyenkor már vége van a télnek, a természet életre kel és minden felfrissül. Márciusban is rengeteg különböző fesztivált rendeznek világszerte, és ilyenkor nemcsak a tavaszt ünneplik, hanem a különböző kulturális és vallási örökségeket is. Ezek a fesztiválok lehetővé teszik, hogy megismerjünk egy-egy kultúrát anélkül, hogy az iskola négy fala között kéne ülnünk.

[wp_ad_camp_1]

Az első márciusi fesztivál a Holi, ami egy színes, mitológia-alapú fesztivál, amit Indiában rendeznek meg. A démonok királya meg akarta ölni a fiát, és ehhez a húga, Holika segítségét is igénybe akarta venni. Holika fát égetett a fiú helyett, tehát a fesztivál alkalmával a jó győzelmét ünneplik a gonosz felett. A fesztiváli tevékenységek között ott van a tábortűz, amivel Holika előtt tisztelegnek, a hindu templomokon pedig Pazar dekoráció látható. Tokió tavasszal gyönyörű rózsaszín árnyalatokban pompázik, és a főváros ilyenkor rendezi meg a cseresznyevirágzási fesztivált, ami egy két hétig tartó ünnepség. A cseresznye virága általában rózsaszín, és amikor igazán kinyílik, akkor a piros és fehér színek is hozzáadódnak ehhez.

Márciusi fesztiválok

Márciusi fesztiválok

A cseresznye virága a japánok számára a reménység és megújulás szimbóluma, akik már évszázadok óta megünneplik a cseresznye virágzását. A legjobb hely arra, hogy gyönyörű cseresznye virágzást lásson, az az Ueno-i park. Valencia Las Fallas nevű fesztiválja a piromániások számára is kedvező, hiszen így tüzet gyújthatnak anélkül, hogy bárki is furcsán nézne rájuk. Évente kétmillióan látogatnak el ebbe a spanyol városba, amit a szó szoros értelmében felgyújtanak a fesztivál alkalmával. A valenciai lakosok egész évben azokon a babákon dolgoznak amiket majd elégetnek, és ezeket gyúlékony anyagokból készítenek úgy, hogy valamilyen politikailag szatirikusak legyenek.