Marseille varázslatos városa télen is, nyáron is vár!

A csodálatos Francia város Marseille, remek telelési lehetőséget kínál azok számára, akik a síelés helyett inkább egy érdekes városnéző kirándulás mellett döntenek, de azok számára is ajánlott, akik már kezdik tervezni a tavaszi, vagy a nyári vakációt! A mesés város utcáin sétálgatva soha nem lehet tudni, hogy a következő sarkon mibe is botlik az ember, hogy vajon egy luxus üzlet vagy egy romos kiskocsma várja. A dél-franciaországi város az elmúlt évben Európa kulturális fővárosa lett!

[wp_ad_camp_1]

Marseille biztosan ismerős azok számára, akik olvasták a világhíres regényt, ahol többször is megemlítik. Alexandre Dumas Monte Cristo grófja című regényének egyik fontos helyszíne Marseille, hiszen a várostól nem messze található a valóban létező If vára, ahol a történet főhősét, Edmond Dantest több éves rabságra ítélték. A városból mára már igazi turisztikai látványosság lett, ami persze nem csak a könyvek köszönhető, hiszen a történelem is megtette a magáét, hozzásegítette a várost, hogy naponta több ezren legyenek kíváncsiak rá.

Marseille

Marseille

A mai napig Franciaország leghíresebb kikötővárosa. A város a dél-franciaországi Provence-ban, a Földközi-tenger partján terül el. A hatalmas kikötő természetesen változott a középkorhoz képest, hiszen ma már méregdrága jachtok horgonyoznak ki. A francia kisváros lakossága az araboknak, afrikaiaknak, muszlimoknak és keresztényeknek egyvelege. A kultúrák együttéléséből következik, hogy a város a kulturális sokszínűség igazi jelképe, ami nem mellesleg a város fejlődését is szolgálja.

Amit semmiképp ne hagyj ki, ha a városban jársz, az a Marseille-i halászlé. A jódos tenger illata biztosan meghozza az étvágyat a különleges halételekhez, ahhoz a halászléhez, melyet háromféle halból válogatnak össze, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítenek, mellé pedig ánizslikőrt kínálnak.