Még nem szabályozott a fűtési rendszere? Íme a megoldás!

Olyan otthonokban, ahol több helyiség is van, amit csak ritkán használnak a fűtés szabályozása nagyon fontos spórolási tényező, ugyanis az éppen nem használt helyiségek hőmérsékletének 3-4 °C-kal való csökkentése 10-20 százalékos fűtési költség megtakarítást is eredményezhet. A legismertebb megoldás erre a fűtés vezérlésére alkalmas programozható szobatermosztátok telepítése, viszont most itt van a rádiójelekkel kommunikáló fűtésszabályozó rendszer remek lehetőségeket kínálva.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb esetben azért nem vállalják a fűtés szabályozást, mivel a szelepeket és a termosztátokat elektromos vezetékekkel összekötő hagyományos szobatermosztátok utólagos telepítése, valamint az ezzel járó rengeteg munka, továbbá a költségek igen csak terhelően hatnak. Ebben az esetben nyújt rendkívül praktikus megoldást a központi vezérlőből és a hozzá vezeték nélkül kapcsolódó érzékelőkből, termosztátokból álló Danfoss Link rendszer. Használatával az épület összes helyiségének hőmérséklete egyetlen központi helyről könnyedén szabályozható.

Fűtési rendszer

Fűtési rendszer

Hogy hogyan működik a Danfoss Link? Nos, az intelligens központi vezérlés egyszerű rádiójelekkel kommunikál az egyes szobákban már elhelyezett érzékelő relékkel. Ezek a relék irányítják a helyiség fűtési köreit méghozzá úgy, hogy az abban található radiátorszelepeket vagy a helyiséghez tartozó osztó-gyűjtő szelepeket nyitják vagy szivattyúkat indítanak. Ebből is látható, hogy semmi szükség a központi egység és a helyiségek közötti elektromos hálózatra.

Mivel az érintőképernyős központi vezérlés könnyen programozható, így gyorsan és kényelmesen beállítható a szobák napi és heti fűtési rendje, továbbá ha a központi vezérlés programját egyes szobákban szeretnénk felülbírálni, akkor a Danfoss Link speciális termosztátjaival erre is van lehetőség.