Megéri a pénzét?

Mindannyian tudjuk, hogy mai világunk mozgatórugója a pénz. Reggeltől estig dolgozunk, hogy be tudjuk fizetni a sárga csekkeket, friss étel kerüljön az asztalra, legyen mit felvennünk és ne szenvedjünk semmiben sem hiányt. De a gondok itt kezdődnek.

[wp_ad_camp_1]

Betegre hajszoljuk magunkat egy kis papírfecni miatt és fokozatosan háttérbe szorítjuk baráti kapcsolatainkat. Megvesszük a legdrágább okostelefonokat, hogy tudjunk egymással chatelni, skypeolni, de arra nincs időnk, hogy átugorjunk a szomszédhoz vagy közeli ismerősökhöz meginni egy csésze kávét és tartani a személyes kontaktust. Elég abszurd, ha belegondolunk.

Pénz

Pénz

Vegyünk egy másik példát. Bekapcsoljuk este a híradót és fél órán keresztül azt hallhatjuk, hogy rablótámadás érte az özvegy nénit, ötvenezer forintos nyugdíjukért öltek meg egy idős házaspárt, stb. Az anyagi javak fedezni tudják létünk fizikai szükségletét, ezért szükségünk van rá, de nem emberéletek árán! Miért tesszük mégis előbbre a ranglétrán a pénzt? Épp itt lenne az ideje, hogy elgondolkozzunk. Szellemi megújulást és boldogságot, csak saját magunk teremthetünk például egy kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolatban.

Nem szabad, hogy a pénz domináljon. Legyen, de ne az irányítson! A mi kezünkben legyen a gyeplő! Helyezzük előre a családi és baráti kapcsolatokat, vegyünk ki szabadnapokat, ha úgy érezzük besokalltunk. Utazzunk, szerezzünk élményeket, hisz idős korunkban csak ebből fogunk tudni táplálkozni, és ha egyszer el kell távoznunk az élők sorából, akkor megbánás nélkül tegyük azt. Úgysem viszünk dollármilliókat a sírunkba.

Ha valakinek pedig a lelke gazdag, az mindennél többet ér! Ne feledjük, sosem késő változtatni!