Megéri hibrid autóra váltani?

Azt már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az az idő már rég elmúlt, amikor a környezetünkért aggódtunk és azért cseréltük le az autóinkat. Ma már sok más indok állhat ennek a hátterében.

[wp_ad_camp_1]

Manapság egyre nagyobb igény van a zöldjárművekre, azokon belül is a hibrid, illetve a teljesen elektromos autókra. Ám ennek nem csak a környezetóvás áll a hátterében, sokkal inkább a pénz spórolás van erre kihatással. Ugyanis, ha hosszú távon tervezünk, akkor ezek sok pénzt spórolhatnak meg számunkra. Ezek a járművek újonnan, igen borsos áron elérhetőek, viszont, akik nem szeretnének annyi pénzt rákölteni, azok már használtan is beszerezhetik. Ám, ha ilyen járművek vásárlását tervezgetjük, akkor érdemes az állam nyújtotta támogatásokat kihasználni. Ugyanis az újonnan megvásárolt zöldjárművekhez az állam akár másfél milliós támogatást is biztosít. Nem beszélve arról, hogy az ingyenes parkolással is igen szép összegeket spórolhatunk meg éves szinten.

Hibrid autó

Hibrid autó

Ám ha utána számolunk tényleg megéri? Mi most ennek jártunk utána. Amennyiben ilyen jellegű autót szeretnénk vásárolni, akkor az itthoni piac is már igen széleskörű kínálattal vár bennünket. Ráadásul az elmúlt években már az árak is jobban realizálódtak a sima benzin, vagy dízelmotoros autókhoz képest. Továbbá elmondhatjuk még róluk, hogy az üzemanyagra szinte semmit sem kell költenünk, hiszen a nyilvános töltőhelyeken teljesen ingyenes tölthetjük fel a járművünket, az otthoni töltés pedig 95%-át térítik meg. Ezen felül a szerviz és a karbantartási költsége is elenyésző. Ugyanis jellemző ezeknél az autóknál, hogy alacsonyabb a meghibásodás esélye.  Ami pedig egyenlőre ellenük szól, hogy kevés töltőállomás található, illetve az otthoni töltés kialakítás igen költséges lehet.