Megtévesztő képek

Amikor a magazinok hasábjain látható gyönyörű nőket és sármos férfiakat nézzük, bizonyára mindannyiunkban felmertül a kérdés: vajon élőben is ennyire szépek ezek az emberek? Legyünk őszinték, a képeken nem mindig látjuk a valóságot, hiszen a modelleket szakemberek sminkelik ki, a fotósok is értik a dolgukat, tudják, hogy melyik szög a legelőnyösebb az illető számára, valamint a fényekkel is kitűnően bánnak.

[wp_ad_camp_1]

Az elkészült képek azután ismét csak jó kezekbe kerülnek, a képszerkesztőknek hála ugyanis még jó néhány ránc eltűnhet, valamint ily-módon karcsúsítani is lehet a képen szereplő hölgyet vagy urat. Van azonban még egy igencsak fontos tényező, amely befolyásolhatja a képek minőségét, mégpedig az, hogy mennyire fotogén a szóban forgó személy. Bizony, aránylag ritka, hogy valaki hajszálpontosan ugyanúgy néz ki a valóságban, mint a fényképeken. Nehéz lenne azonban eldönteni, hogy kik a szerencsésebbek: azok, akik nagyon fotogének, olyannyira, hogy képeken tulajdonképpen jobban néznek ki, mint a valóságban, vagy azok, akik már-már tragikusan festenek fotókon, élőben azonban meglepően jól mutatnak. Bármelyik kategóriába is tartozunk, bizony, nincs más választásunk, minthogy beletörődünk a sorsunkba! Akárhogy is, semmiképp se jusson eszünkbe a címlapokon látott illúziókat kergetni, ez az út ugyanis garantáltan a boldogtalanság felé vezet minket.

Bármennyire is hangzik közhelyesen, tényleg igaz, hogy mindenkiben van valami szép! Találjuk meg, mi az magunkban, ami igazán tetszik nekünk, és hangsúlyozzuk ki ezt a részt, koncentráljunk mindig a pozitívumokra! Arról nem is beszélve, hogy a fotók végeredményét nemcsak fizikai tulajdonságok befolyásolják, hanem a kisugárzásunk is. Számos világhírű emberről tudunk, akik szinte megbabonázták a kamerákat, a hétköznapokban azonban teljesen átlagos külsejű egyéneknek tűntek, akik nem keltettek különösebben nagy tumultust maguk körül! Ha tehát fotózkodásra kerül a sor, akkor természetesen érdemes odafigyelnünk a külsőségekre, vagyis öltözködjünk ízlésesen, viseljünk olyan sminket, amely előnyös számunkra, ugyanakkor mosolyogjunk önfeledten, a vidámság ugyanis mindenkit sokkal vonzóbbá varázsol!