Melyek a legnépszerűbb úti célok mostanság?

Azt már megszokhattuk, hogy nyaranta a mediterrán tengerpartok bizonyulnak a leginkább keresettnek a hazai turisták körében. De mi a helyzet a téli időszakban? Hova utazunk szívesen akkor, ha a hőmérő higanyszála igencsak alacsonyra húzódik?

[wp_ad_camp_1]

A fürdőzés nyújtotta élményekről természetesen ekkor sem kell lemondani, hiszen az egzotikus úti célok gazdag növény- és állatvilággal, páratlan szépségű tájakkal, festői tengerpartokkal és mélykék vízzel várja az utazni vágyókat. A hideg tájakra vágyók körében főként Finnország a kedvelt, melyet a karácsony környéki időszakban még többen fel szoktak keresni. A szántúra a rénszarvasokkal és az északi fény megcsodálása olyan különleges élménynek számítanak, amelyek sokak számára bírnak vonzerővel. Természetesen a hosszú hétvégékre tervezett városnézések is kedveltek, hiszen a repülőjegy árak már bárki számára elérhetőek az európai nagyvárosokat megcélozva. Nem csak az ünnepek előtti londoni vagy bécsi karácsonyi vásárok iránt érdeklődnek sokan, hanem például Barcelona, Tel Aviv télen mutatott képe is csábítónak tűnik.

Rénszarvas

Rénszarvas

A tapasztalatok azt mutatják, hogy szállásfoglalás kapcsán minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek a wellness hotelek, melyek a kényelmes pihenés mellett wellness szolgáltatásokkal és fedett medencékkel is állnak a vendégek rendelkezésére. Ugyan a nyári pihenés még odébb van, de érdemes lehet akár már most tájékozódni az utazási irodák ajánlatairól. Főként az egzotikus és hajós körutazásokat foglalhatjuk le ekkortájt kedvezőbb áron. Ilyenkor még a szállások széles kínálatából válogathatunk, ami korántsem elhanyagolható szempont későbbi elégedettségünket tekintve. Ne feledje, az utazás az egyetlen olyan program, amely szélesebb látókörrel ajándékoz meg bennünket!