Mennyi internet sebességre van szükségem?

Lehet, hogy most szerzett egy új szélessávú kapcsolatot. A hirdetés rendkívül nagy sebességet ígért, és nem bír már tovább várakozni, azonnal meg akarja nézni az új 4K videókat, és lehet, hogy heves veszekedésbe is keveredik lakótársaival emiatt.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyos okokból viszont előfordulhat azonban, hogy az internet, nem működik úgy, ahogy feltételezte volna. A játék továbbra is lassú, és a filmek néha pixelesnek tűnnek. Folyamatosan azt kérdezheti magától: “Mennyi internet sebességre van szükségem, hogy mindent megfelelően működtethessek?” A szükséges sebesség az online tevékenységektől és attól függ, hogy hány ember fogja használni a hálózatot. Mit csinál leggyakrabban online? Ha sok olyan vizuális dolgot csinál, amely nagyobb sávszélességet igényel, vagy ha a háztartásában több internetes felhasználó él, akkor valószínűleg gyorsabb kapcsolatra lesz szüksége. A videó streaming és a nagy letöltések elhasználják a sávszélesség nagy részét, míg az online játék kevesebbet igényel. Az alkalmi webböngészés, az e-mail kommunikáció és a közösségi média igényli a legkevesebb sebességet.

De mi a jó internet sebesség? Körülbelül 25-30 Mb/s-ot tekintik a jó otthoni internetsebességnek a legtöbb felhasználó számára. Ez elegendő az alapvető online tevékenységekhez, mint például a webböngészés, a videó- és audió streaming, a fájlok letöltése és az online játékok. Természetesen, ha mindezt egynél több eszközön szeretné elvégezni, akkor nagyobb sebességre lesz szüksége. Az átlagos internetsebesség országonként eltérő. Míg az olyan országok, mint Tajvan vagy Szingapúr eléri a 70–80 Mbps átlagsebességet, Észak-Amerika és Európa legnagyobb átlagsebessége 20–35 Mbps. A kevésbé fejlett internetes technológiával rendelkező országokban a sebesség akár 1-2 Mbps lehet. Tehát láthatja, hogy az internet továbbra is elég egyenetlen az egész világon.