Mi a csontkovács és mi a feladata?

A 21. század lehetővé tette az emberek számára, hogy a mindennapjaikban sokkal kényelmesebben élhessenek, viszont ezekkel a lehetőségekkel, nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy vázrendszerünk sérülékenyebb legyen.

[wp_ad_camp_1]

Az emberi testet mozgásra alkották meg, viszont a mai életmódunkban ez nem igazán épül be. Sokkal többet folytatunk ülő munkát, ami persze könnyítésnek számít a régi életmódhoz képest, sőt szükség is van rá, viszont ez testtartásunknak nem tesz jót, csontozatunknak és porcainknak sem. Régen a vadászat, halászat közben, amikor még őseink gyűjtögető életmódot éltek, a vázrendszerük képes volt a tökéletes működésre, addig a mai ember alig mozog, és még az a kis százalék is, aki aktív sportolást folytat, gyakran szorul a csontkovácsok munkájára.

Csontkovács

Csontkovács

Egy csontkovács feladata, hogy a meghibásodott vázrendszerben a problémát megtalálja, majd szakszerűen kijavítsa. Gondoskodnia kell a gerinccel, vállal, könyökkel, csuklóval, térddel és csípővel kapcsolatos mozgásszervi betegségek gyógyításáról. Ehhez csakis természetes módokat használ, és ha jól végzi munkáját, mellékhatások nélkül, csodás eredményeket érhet el. Ha valamiféle problémánk is merülne fel, nem szabad azt gondolnunk, hogy a csontkovácsot csak egy alkalommal kell meglátogatnunk, és ezután már teljesen újjászületünk, hisz ez csak lassú és apró feladatokkal érhető el. Először a csontkovács csak felismeri a baj forrását, mikor és hogyan keletkeztek az első tünetek, felméri, hogy milyen hatásokra csökken vagy erősödik a betegnél a fájdalom. Ezek mellett az eddig alkalmazott kezelésekről is tudnia kell, hogy ne a tüneteket kezelje, hanem a fájdalom okát tudja megszüntetni. A fizikai vizsgálat, valamint a beszélgetések alapján már feltudja mérni, hogy kezelhető-e a betegség, majd kitervezi a kezelés egész folyamatát. A kezelések során körülbelül 20-30 perces terápiával kell számolnunk, amennyiben a testünkön több panasz is van, akár még másfél-két órás kezelés is lehetséges.