Mi alapján válasszunk fényképezőgépet?

Valljuk be őszintén, ma már egyre kevesebben áldoznak egy-egy digitális fényképezőgép megvásárlására, ugyanis minden zsebben ott lapul egy okos telefon. Melyek legtöbbike profi minőségű képet képes készíteni.

[wp_ad_camp_1]

Persze tisztában kell lennünk azzal, hogyha jó minőségű képeket szeretnénk készíteni, akkor olyan eredményt szinte sosem érhetünk el okos telefonnal, mint egy fényképezőgéppel. Annak ellenére, hogy ma már egy olcsóbb kategóriás digitális fényképezőgép szinte értékét vesztette, azok akik hobbi szinten szeretnek fotózni, azok minden a mai napig áldoznak egy komolyabb gép megvásárlására. Mi most azok számára szeretnénk segítséget nyújtani, akik továbbra is fényképezőgép pártiak maradtak. A legolcsóbb és legkönnyebben kezelhető fényképező gépek a kompakt gépek. Ezeknek a gépeknek a legnagyobb előnye a telefonokkal szemben az optikai zoom. Ezen felül előnyt jelent még a hatékony autófókusz és nagyobb teljesítményű vaku kínálat is. Ezektől a gépektől semmiképpen se várjuk csodát, de 40.000 Ft környékén már egészen jó kisgépet vásárolhatunk meg.

Fényképezőgép

Fényképezőgép

Ha egy árkategóriával feljebb lépünk, akkor a bridge, vagyis már cserélhető objektíves kompakt fényképezőgépet is vásárolhatunk. A brigde gépek már sokkal jobb minőségű képeket nyújtanak. A harmadik kategóriába a cserélhető objektíves gépeket sorolhatjuk, melyek évek óta a drága DSLR kamerák nyomában járnak. Ugyanis nagyon hasonló funkcióval és képminőséggel vannak ellátva, de méretileg sokkal kisebbek és könnyebbek. A negyedik kategóriába a tükörreflexes, vagyis már említett DSLR gépek tartoznak, melyeket már legtöbb esetben a profi fotósok használják. A különlegességük, hogy rengeteg különféle objektívvel és egyéb kiegészítőkkel felszerelhetőek. Ezekről elmondhatjuk, hogy rendkívül univerzálisak.