A természet lágy ölén – előtérben az autók

A tavasz beköszöntével az élővilág éledezni kezd, ami jó hír a kirándulóknak, ám kevésbé az autóknak.  Ugyanis számos kellemetlen meglepetéssel szembesülhetünk a mindennapok során a természet ajándékaként az autónkon.

[wp_ad_camp_1]

További hasznos információkért kattintson ide. A tavasz beköszöntével örülhetünk, hiszen nem kell a hideg reggeleken az autóról lekaparni a jeget, azonban mielőtt elégedetten hátra dőlnénk újabb problémákkal kell szembesülnünk. Ugyanis a természet éledésével gyakran találhatjuk meg madarak végtermékét az autón. Ha nem rég tisztelte meg ilyen módon az autót a madár, abban az esetben könnyű letörölni a „kapott csomagot”, azonban, ha már rászáradt az autóra, nehezebb dolgunk van. A madarak alapanyagáról elmondható, hogy egyre savasabbá váltak az elmúlt években, ez pedig azt jelenti, hogy nagyobb kárt képes tenni az autó karosszériájában. Az állatokat tekintve meg kell még említeni a különféle kártevőket, amik aranyosak a természetben, azonban sokkal inkább bosszantóbbak az autó környékén.

A madarak a szélvédőt és a karosszériát támadják, a nyestek és különféle rágcsálók az autó kábeleit, ugyanakkor itt még nincs vége a sornak. Ugyanis maga a természet is gondoskodik róla, hogy legyen dolgunk az autóval. A fa levelei kisebb gondot jelentenek, azonban a gyanta már nem tréfadolog. Óvatosan kell lemosni a gyantát, hogy a lakkot ne oldjuk fel az autón. A faágak nem csak télen a hó súlya alatt jelentenek veszélyt, de a nyári viharok idején is. Egy tekintélyesebb méretű faág komoly károkat okozhat az autóban, amit aztán horribilis összegekért lehet csak kijavítani. Az ököl nagyságú jég darabok vagy akár csak a cseresznye méretűek a szabadon álló autók tulajdonosainak rémálma, ami szintén veszélyt jelent a gépjárműre.